iPhone 5S ve iPhone 5C'nin pil kapasiteleri hakkındaki gizem ortadan kalktı. İki cihazın da pil kapasitelerinin kaç mAh olduğunu öğrenmek için haberimize göz atın.



Hakkındaki neredeyse tüm detayların ortaya çıktığı iPhone 5S ve iPhone 5C modelleriyle ilgili pil konusundaki soru işaretleri netleşmiş oldu. Pil konusunda lansmanda hiç açıklama yapmayan Apple yetkilileri sadece sözlü ve saat bazında bazı değerler vermişlerdi. 20 Eylül’de satışa çıkacak olan modellerin FCC sertifikası alırken dökümanlardan ortaya çıkan tüketim değerleriyle yaklaşık olarak pil kapasiteleri ortaya çıktı. 8-10 saat arasında değişen kullanım süreleri belirten Apple’ın iki yeni cihazı iPhone 5S ve iPhone 5C’nin pil kapasitelerini aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.

Karşılaştırma olabilmesi amacıyla iPhone 5′in 1440 mAh kapasiteye sahip pilinide tabloda görebilirsiniz.



iPhone 5′in teknik özellikleriyle birebir aynı olan iPhone 5C’de 1507 mAh pil görüyoruz. iPhone 5′e oranla oldukça ufak bir fark sunan iPhone 5C kullanımında bu farkı hissetmek pek mümkün olmayacaktır. Ancak iPhone 5S tarafında 100 mAh’den biraz daha fazla bir fark söz konusu. Ancak tabii iPhone 5S’in sunduğu daha yüksek işlem gibi, çift LED flaş ve Touch ID gibi özellikler sebebiyle bu kapasite farkının kullanım süresine bir etkisi olmayacaktır. Sonuç olarak lansmanda da söylendiği gibi iki yeni cihazında kullanım ömrü iPhone 5′in neredeyse aynı olacaktır.

Kaynak: http://www.techgriff.com/apple/iphone-5s-ve-iphone-5cnin-pil-kapasiteleri-belli-oldu-14351