wmaraci reklam

iPhone 6 Plus Tüm Özelliklerin Listesi

2 Mesajlar 445 Okunma
wmaraci reklam

G3M1N1 G3M1N1 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Teknoloji basını
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** D**
  • Mesajlar 129
  • Beğeniler 57 / 29
  • Ticaret 3, (%100)
Fiyat olarak Apple'ın en tepe noktasında bulunan iPhone 6 Plus'ın Kamerası, işlemcisi, fiziksel yapısı başta olmak üzere tüm özelliklerine değiniyoruz. İşte Apple'ın yeni yıldızı.



9 Eylül’de duyurulan ikinci bir iPhone modeli olan iPhone 6 Plus, Apple’ın şimdiye kadar yaptığı en büyük değişiklik diyebiliriz. Daha önce ısrarla akıllı telefonun tek elle kullanılması gerektiğini savunan Apple, iPhone 6 Plus ile kendi çizgisini birkaç adım yukarıya taşımış oldu. Çünkü iPhone 6 Plus’ın ekran boyutu 5.5″. iPhone 2G, iPhone 3G, 3Gs ve iPhone 4, 4s modellerinde 3.5″ ekran kullanan, iPhone 5 ailesinde 4″ ekran kullanan Apple ilk kez bu yıl iPhone 6 ile 4.7″ ve iPhone 6 Plus ile 5.5″ ekran boyutuna çıktı.

Teknoloji dünyası Apple’dan bir yeni model beklerken Apple, iPhone 6 Plus’ı ikinci model olarak lanse etti. iPhone 6 hakkında detaylı bilgilere iPhone 6 Tüm Özellikler Listesi başlıklı haberimizden ulaşabilirsiniz. Bu yazımızda iPhone 6 Plus’ın tüm özelliklerine yer vereceğiz.

iPhone 6 Plus tam anlamıyla ekranı ile öne çıkan bir cihaz. Bu nedenle özellik listesine ekran özellikleri ile başlayacağız. iPhone 6 Plus’da 5.5″ boyutunda IPS teknolojisine sahip bir ekran paneli bulunuyor. Full HD yani 1920 x 1080 piksel çözünürlüğündeki bu ekran piksel yoğunluğu olarak ise 401 ppi değerine sahip. Apple ilk kez iPhone serisinde Full HD ekran çözünürlüğünü bu telefonunda kullanmış oldu. 1300:1 kontrast oranına sahip olan iPhone 6 Plus’ın ekranına ilişkin farklı detaylar bu şekildeydi. Şimdi diğer özelliklerine göz atabiliriz.



Performans tarafında iPhone 6 Plus, Apple’ın yeni A8 işlemcisinden güç alıyor. 64-bit mimarisine sahip olan bu işlemci hakkında herhangi bir frekans hızı verisi bulunmuyor. Ürün piyasaya çıktıktan sonra veriler erişilebilir hale gelecektir. Apple A8 işlemciye ek olarak M8 yonga seti de cihazın içerisinde yer alıyor. iPhone 5s’de ilk kez karşımıza çıkan M yonga setleri işlemcinin üzerindeki bazı yükleri alıyor. Çok sayıda sensör barındıran iPhone 6 Plus’ın sensör kontrolünü M8 yonga seti yapıyor. RAM veya GPU tarafında ise herhangi bir detay açıklanmış değil. Apple piyasadaki diğer akıllı telefonlarla kendini kıyaslamadığı için ancak önceki iPhone modelleri ile bir karşılaştırma yapmak mümkün oluyor.



Apple’ın iSight olarak isimlendirdiği kamerası ise yine 8 megapiksel çözünürlüğünde. Ancak algılayıcı boyutu değişmiş durumda. Daha büyük algılayıcı kullanarak fotoğraf ve videoların kalitesini artırmayı seven Apple burada da yine devrimsel bir yenilik sunmuyor. Daha önce sizlerle paylaştığımız iPhone 5s ve iPhone 5 Karşılaştırma Videosu içeriğimizde benzer bir durumla karşılaşmıştık. iPhone 5s’in kamerası, iPhone 5’e kıyasla sadece algılayıcı ve led flaş yönünde değişiklik gösteriyordu. Düşük ışık ortamında ne denli önemli farklılık yarattığını video içerisinden görebilirsiniz.

1.5µ pikselli yeni 8 megapiksel iSight kamera Focus Pixels özelliğine sahip. ƒ/2.2 diyafram değeri başta olmak üzere kameranın diğer tüm özellikleri iPhone 5s modeli ile aynı. Tek ve önemli fark olarak 720p çözünürlükte 240 fps değerinde yavaşlatılmış çekim özelliğini söyleyebiliriz. Önceden yavaşlatılmış çekim 120 fps hızında mümkündü. Ön kamera ise yine tek fark algılayıcı olarak gözükmekte.



iPhone 6 Plus ve iPhone 6 modellerinde daha önce Apple dünyasında görmediğimiz en önemli farklılık NFC desteği olarak duyuruldu. Android cephesinde tek bir temasla NFC bağlantısı kurulabiliyor ve medya dosyaları hızlı bir şekilde aktarılabiliyor. Bunun dışında ödeme sistemleri de NFC ile güvenli ve hızlı bir şekilde çalışabiliyor. Ancak Apple dünyasında veri transferi konusunda NFC odaklı bir altyapı söz konusu değil. Apple, iPhone 6 Plus ve iPhone 6 modellerinde NFC desteğini ödeme yöntemleri tarafında kullanmayı tercih edecek gibi duruyor. Tabii ülkemizde NFC sistemlerinin ne denli az yaygın olduğunu düşünürsek, bu özellik Türkiye için bir şey ifade etmiyorda diyebiliriz.



iPhone 6 Plus’ın büyük ekranı dışında bir diğer dikkat çekecek noktası pil performansı gibi duruyor. Üreticiler pil değerlerini kağıt üzerinde fazla gösteriyor. Ancak Apple, iPhone 6 Plus için iOS dünyasında şimdiye kadar hiç bahsetmediği pil kullanım sürelerinden bahsediyor. 3G ile konuşma, Müzik dinleme, Bekleme süresi gibi farklı kriterlerin ortalamasını alırsak iPhone 5s’e göre neredeyse 2 kat daha fazla pil ömründen bahsediliyor.



iOS 8 ile birlikte kutusundan çıkacak olan Apple iPhone 6 Plus, 26 Eylül’den itibaren Türkiye’de satışa çıkarılacak. 16, 64 ve 128GB dahili depolama seçenekleri ile raflarda görebileceğimiz iPhone 6 Plus, 2649 TL’den başlayan fiyatlar ile kullanıcı ile buluşacak. 19 Eylül tarihinde Amerika’da satışa çıkacak olan iPhone 6 Plus, bu yılın sonuna kadar 100’den fazla ülkede küresel akıllı telefon pazarındaki yerini almış olacak.

Kaynak : iPhone 6 Plus Tüm Özelliklerin Listesi
 

 

wmaraci
reklam

beytullahyilmaz beytullahyilmaz www.ilyadaharita.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 27.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Harita ve Kadastro
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 168
  • Beğeniler 77 / 32
  • Ticaret 0, (%0)
kasa alüminyum, logo paslanmaz çelik
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al