wmaraci reklam
tr.link

Laptoplarınızın Batarya Ömürlerini Uzatın

7 Mesajlar 907 Okunma
acebozum
tr.link

SuhaMete SuhaMete SEO Danışmanı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)
Bu yazıda laptop batarya ömrü uzatma teknikleri konusunda birkaç şey yazdım. Günümüzde laptop kullanımı çokça arttığı için değinilmesi gerekilen bir konu olduğunu düşündüm. Bilgisayarınızı şarj etmiyorken kullandığınızda hızlı bir şekilde bataryası bitiyorsa bu yazı tam size göre. Hatta yeni bilgisayar almış bir kişi için mükemmel bir yazı olabilir. Çünkü bilgisayarı hızlandıracak programlar yazısında değinmiştim. Bilgisayarı ilk aldığınızda, bilgisayarınızı sapasağlam bir insan gibi düşünebilirsiniz. Zaman geçtikçe yüklediğiniz programlar, kaldıramadığınız uyuz programlar, tozlanma, mekanik darbeler vs gibi bir takım sorunlardan ötürü sapasağlam insanımızın sırtı eğiliyor.

Bu bir takım sorunlardan biri de düzgün şarj kullanılmamasıdır. Ben de bu soruna çözüm için birkaç öneri sunacağım sizlere. Anlatacaklarım kısmen akıllı telefonlar için geçerli olsa da telefonlar için ayrı yazı yazacağım. Eğer ki yeni bilgisayar alan kişiler bu teknikleri uygularlarsa uzun süreler boyunca bilgisayarınızı şarjda değilken kullanabilirsiniz.

[*]Öncelikle laptopunuzu %100 şarj ettikten sonra şarjdan çıkarın. Bu yöntemi laptop sahiplerinin çoğunluğu uygulamıyor.
    [*]Sürekli tak-çıkart yapmayın. Normalde her laptop bataryasının zaten bir ömrü var. Bu hareket o ömrü kısaltıyor, yapmayın :D
    [*]Şarj uyarısı çıkınca takın ve tekrar %100’e kadar şarj olana kadar çıkartmayın.
    [*]Ekranın parlaklık derecesini her zaman en yüksekte tutmayın. Hem gözüzüne zarar verir hem de şarjınızın hızlıca bitmesini sağlar.
    [*]Kısa süreli kullanmama durumlarında bilgisayarınızı kapatmayın, uyku moduna alın.
    [*]Sağ alt taraftaki bildirim alanı bölümünden gereksiz uygulamaları kapatın.
    [*]Hatta ctrl+alt+delete tuşlarına basıp (Windows 7 kullanıyorsanız) önce görev yöneticisine tıklayın sonra da İşlemler sekmesine geçin. Bu kısımdan bilgisayarınıza yüklediğiniz ama o anda kullandığınız kullanmadığınız bütün açık programlar listelenir. Mesela sağ alttan Skype programından çıkış yaptınız ancak hala arkada çalışır duruyor. Bu bölümden skype programını bulup işlemi sonlandır diyebilirsiniz.

Bu teknikleri uygulamak gayet basit ama bir o kadar da çok etkili. Aşağıdaki teknikler ise biraz bilgisayar hızlandırma teknikleri biraz şarj ömrü uzatma teknikleri içermekte ve az yapılan tekniklerdir.

[*]Termal macununuzu yenileyin. Fan sorunları olsun, hız sorunları olsun çözümü macunda :) Her laptop için olmasa da kendiniz elle de yapabilirsiniz fakat garanti kapsamından çıkabilir haberiniz olsun. Ya da teknik servise götürebilirsiniz. Macun değişikliğinin gözle görülür bir çok etkisi vardır.
    [*]Bataryanız ısınıyorsa, bilgisayarınızın da fazla ısınması kuvvetle muhtemel. Bu yüzden bir soğutucu alabilirsiniz.
    [*]İşiniz internette değilse wireless servisinizi kapatın.
    [*]Bluetooth servisinizi de kapatabilirsiniz.
    [*]Uzun süre şarjsız kullanacaksanız bilgisayarınızda güç modu olduğunu unutmayın.

Tahmin ettiğimden uzun bir yazı oldu açıkçası. Konu batarya ömrü uzatma ile bilgisayar hızlandırma teknikleri arasında geçişler yaptı. Umarım batarya ömrü uzatma teknikleri başlığına yakışır bir makale olmuştur. Sizin de tavsiyeleriniz varsa iletişim bölümünden veya yorumlar kısmından yazmanızı dilerim. Kendinize iyi bakın :)

Not: En mükemmel tekniği ise sona bıraktım. Yeni laptop alabilirsiniz. Bu teknik de batarya ömrünüzü çookça arttırır. iMac’ler iyi diyorlar :)

Kaynak: http://herzamanileri.com/laptop-batarya-omru-uzatma-teknikleri.html

Kaynaktaki ilave yorumları okuyarak sizlerin de sitemden tavsiyelerinizi almak isterim :)

googleasistan
reklam

WampiR WampiR WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad O** D**
  • Mesajlar 512
  • Beğeniler 521 / 68
  • Ticaret 17, (%100)
Benim bildiğim sarj olduğu zaman prizden çıkarmak yanlıştır. Yanlış biliyorsam söyleyin.

• Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)

WampiR adlı üyeden alıntı

Benim bildiğim sarj olduğu zaman prizden çıkarmak yanlıştır. Yanlış biliyorsam söyleyin.

Şarj olduğu tabiri biraz havada kaldı. Şarj olurken mi yüzde yüz şarj olduğunda mı :)

• Üyelik 19.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad O** D**
  • Mesajlar 512
  • Beğeniler 521 / 68
  • Ticaret 17, (%100)
Tamamen sarj olduğunda, yüzde yüz.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)

Tamamen sarj olduğunda, yüzde yüz.

İşte yüzde yüz olmuş, mantıken çıkartmak gerekmez mi? Benim bildiğim bataryanın ömrünü azaltıyor, bu tekniği uygulayan kişilerin bilgisayarlarını kullanınca farkı gördüm açıkça :)

• Üyelik 19.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad O** D**
  • Mesajlar 512
  • Beğeniler 521 / 68
  • Ticaret 17, (%100)

Süha Mete adlı üyeden alıntı

İşte yüzde yüz olmuş, mantıken çıkartmak gerekmez mi? Benim bildiğim bataryanın ömrünü azaltıyor, bu tekniği uygulayan kişilerin bilgisayarlarını kullanınca farkı gördüm açıkça :)

Yaklaşık 2 yıldır kullandığım Asus K53S serisinden bir bilgisayarım var. Sürekli prizde kullanıyorum, 2 haftada bir desarj ediyorum. Film izlerken iki buçuk saat gidiyor. İlk geldiği zamanki halinden pek bir farkı yok. Günde en az 8 saat açık oluyor. Sürekli oyun oynuyorum. Sizin dediğiniz gibi yapsam günde 3-4 kere sarj etmem gerekir ve bataryayı asıl bu öldürür.

Kendi gözlemlerimi yazdım, bilgiler kesin değildir.

• Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)

Yaklaşık 2 yıldır kullandığım Asus K53S serisinden bir bilgisayarım var. Sürekli prizde kullanıyorum, 2 haftada bir desarj ediyorum. Film izlerken iki buçuk saat gidiyor. İlk geldiği zamanki halinden pek bir farkı yok. Günde en az 8 saat açık oluyor. Sürekli oyun oynuyorum. Sizin dediğiniz gibi yapsam günde 3-4 kere sarj etmem gerekir ve bataryayı asıl bu öldürür.

Kendi gözlemlerimi yazdım, bilgiler kesin değildir.

Demek ki bilgisayardan bilgisayara değişen şeyler mevcutmuş. Deşarj etmeniz önemli bir faktör. Bunun da etkisi olmuştur. Deşarj etmek yazıdaki teknikler arasında var mesela. %100 olunca hiç bir zaman bağlı kalmasın demiyorum, kaynaktaki yorumlarda da bir arkadaş yazmıştı. Ona da dedim zaten önemli işlerimizi yaparken takılı tutmak gerekiyor. Fakat basit işler yapacakken takmamayı tercih ediyorum.
WampiR

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al