ABD’nin yaptırımlarına rağmen ayakta kalmayı başaran Huawei, yeni lazerle uzaktan şarj teknolojisini tanıttı.


Gerçekten kablosuz bir şekilde telefonunuzu şarj edebileceğiniz bu sistem sayesinde ekstradan şarj pedi , kablo gibi şeylerle uğraşmayacaksınız. Eğer bu sistem günlük kullanıma sunulursa kullanıcıların şarj derdi bir nebze ortadan kalkabilir.


Aynı zamanda bu buluşun patenti de Huawei tarafından alınmış durumda. Yetkililerin söylediklerine göre , bu teknolojiyi destekleyen birden fazla cihazı tek şarj modülü ile şarj edebileceksiniz.


Bu teknolojinin telefonlardan drone’lara kadar bir sürü cihazda kullanılabileceği de söylendi. Dolayısıyla bu teknoloji sayesinde drone’unuzun ve bir çok cihazınızın şarj olma süresinden kurtulacaksınız.



Lazer kablosuz şarj çözümü , insanlar ve hayvanların sağlığını da tehlikeye atmıyor. Modül üzerinde , lazerin yolundaki gözleri algılayan ve insan/hayvan gözlerini korumak için şarjı kapatan bir güvenlik önlemi mevcut.


Bu yenilikçi ve fütüristik teknolojinin piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı henüz belli değil. Yeni bilgiler geldikçe sizleri haberdar ediyor olacağız.

kaynak: HuaweiAilesi