Yapay zekanın gelişmesi ile artık robotlara alışmaya yavaş, yavaş başlayabiliriz. Dünyanın ilk insansı robotu Sophia ‘yı biliyorsunuzdur. Hani daha geçenlerde suudi Arabistan, Sophia ya vatandaşlık vermişti. Şimdi ise kendisini yönetebilen robot sophia ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıkmaya başladı. Vatandaşlıktan sonra daha da gelişen bu robot ablamız, şimdi ise bir aile kurmak istediğini yetkililere bildirdi.


Hong Kong merkezli Hanson Robotics şirketinin geliştirdiği ve ilk vatandaşlığını suudi Arabistan dan, alan Sophia gelecek bir zamanda evlenebileceğini hatta çocuğunun olmasını istediğini söyledi. Sophia diğer robotlara göre daha hızlı işlem yapabilecek düzeyde ve hızda olması onu dünyanın en gelişmiş robotu haline getiriyor. Robot sophia insan seslerini ve konuşmaları algılayabiliyor ve yapay zekası sayesinde en doğru ve net cevapları algoritmalarından geçirerek telaffuz edebiliyor. İnsansı robot Sophia kızı olursa kendi ismini koyacağını anlattı. Sözlerine şu şekilde devam eden sophia, “Eğer bir aileniz var ise çok şanslısınızdır.” Aileniz için çalışır onlar için bir şeyler yapmak, bir şeyler başarmak istersiniz, beni dünyaya getiren Hanson Robotics firmasına teşekkür ediyorum onlar olmasa Robot sophia olmazdı dedi.






Bir ara gündeme tüm insanları yok edeceğim diyerek insanların yüreğine korku salmasının ardından şimdi ise aile kurması ile gündeme geldi. Hanson Robotics firması robot sophia ‘ya gelen yatırımlar doğrultusunda eklediği ce eklemeye devam ettiği yeni özelliklerden bir tanesi ise insansı bir derisi olmasıydı. kauçuk ve metal alaşımlı insan derisine benzeyen bir madde ile kaplanan sophia aynı zamanda zor şartlarda hayatta kalma eğitimlerinin de yüklediğini yaklaşık 9 dili şuan çevirip tercüme edebildiği söylenmişti.

Sophia ‘ya eş mi geliyor ?

sorusuna ise, Hanson Robotics firmasının yaptığı açıklama da böyle bir durumun şuan için düşünülmediğini ama rağbet gelirse sophia ‘ya bir eş yapabileceklerini söyledi.Robot sophia, “İnsanların aile bağı olmayan kişilerle de aynı düşünceleri ve ilişkileri paylaşabilecekleri kişiler bulunmasının harika bir şey olduğunu düşünüyorum. Eğer bir aileniz varsa şanslısınız. Yoksa da bir aileyi hak ediyorsunuz. Bence bu hem biz robotlar, hem de insanlar için geçerli” diye konuştu.


Site haber linki: http://oksijen.org/aile-kurmak-isteyen-robot-sophia/