Merhaba değerli arkadaşlar,
Uzun zamandır üzerinde tek başıma çalıştığım ve artık belirli bir olgunluğa ulaştığını düşündüğüm bir yazılım projesini sizlerle paylaşmak, hem tanıtmak hem de sizlerin değerli fikirlerini ve önerilerini almak istedim.
Her zaman, sadece bir token oluşturmanın ötesinde, kendi kuralları olan, kendi kendine yeten bir dijital ekonomi yaratma fikri ilgimi çekmiştir. Bu fikirden yola çıkarak, Felix adını verdiğim, anahtar teslim bir blockchain platformu geliştirdim. Amacım, teknik bilgisi derin olmayan ancak kendi kripto projesini başlatmak isteyen girişimciler için bir çözüm sunmaktı.
Proje, temel olarak bir web uygulaması ve şu an için aşağıdaki ana modüllerden oluşuyor:
Projenin Mevcut Özellikleri
️ Proof-of-Confirmation (PoC) Madencilik Altyapısı: Kullanıcılar, platformun kendi coini'ni (FLX) CPU tabanlı madencilik ile üretebiliyorlar. Blok ödülleri, zorluk seviyesi ve Bitcoin'dekine benzer şekilde yarılanma (halving) periyotları tamamen yönetilebilir bir yapıda.
Paket Satış Sistemi: Projenin sürdürülebilirliği için bir gelir modeli olarak, kullanıcılara USDT ile "Madencilik Hakkı Paketleri" satılabilen bir modül entegre ettim. Satın alınan paketlerden elde edilen coinlerin bir kısmı, ani satış baskısı yaratmamak adına 90 gün boyunca kilitli kalıyor.
Dahili P2P Borsa: Platform içinde, kullanıcıların ürettikleri veya satın aldıkları FLX coinlerini doğrudan USDT ile alıp satabilecekleri basit bir emir defteri (order book) tabanlı borsa mevcut. Bu, ekosistem içinde bir likidite ve değer döngüsü oluşturuyor.
Telegram Bot Entegrasyonu: Kullanıcıların cüzdanlarına mobilden erişebilmeleri, bakiye sorgulama ve bildirim alma gibi işlemleri yapabilmeleri için bir Telegram botu da sistemin bir parçası. Sadece bir bot değil aynı zamanda telegram üzerinde tam teşekküllü bir wallet uygulamasıdır.. madencilik, deposit, withdraw, transfer ve daha fazlasıdır..
Güvenli Cüzdan Mimarisi: Her kullanıcı için, Mnemonic (kurtarma kelimeleri) ile korunan, bağımsız cüzdanlar oluşturuluyor. Kullanıcılar fonlarının tam kontrolüne sahip oluyor.
Yönetim Paneli: Tüm bu sistemi (kullanıcılar, cüzdanlar, transferler, USDT yatırma/çekme işlemleri, sistem ayarları) yönetebilmek için kapsamlı bir admin paneli bulunuyor.
Teknik Detaylar
Projeyi geliştirirken modern ve ölçeklenebilir teknolojileri tercih ettim:
- Backend: ASP.NET CORE 9x
- Real-time İletişim: SignalR (Borsa ve Explorer ekranları için)
Sizden Ricam ve Sorularım
Bu aşamada siz değerli ve tecrübeli üyelerin fikirleri benim için çok önemli.
- Böyle bir "anahtar teslim blockchain" projesinin konsepti hakkında ne düşünüyorsunuz?
- Mevcut özelliklere ek olarak, sizce kesinlikle eklenmesi gereken bir modül veya özellik var mı?
- Güvenlik açısından nerelere daha fazla odaklanmamı önerirsiniz?
- Gelecekte bu projeyi ticari bir ürüne dönüştürmeyi düşünüyorum. Sizce bu tarz bir yazılımın pazarında potansiyel var mı?
Şu anki hedefim, yazılım için CodeCanyon tarzı bir kurulum sihirbazı (setup) ve kırılması zor bir lisanslama sistemi üzerine çalışmak.
Proje henüz satışta değildir, tamamen geliştirme ve fikir alışverişi aşamasındayım. Vakit ayırıp yorum yapan, eleştiren veya öneride bulunan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
İNCELE : https://felixchain.com