Microsoft ile Adobe sıkı işbirliği içine girdi. Windows 10 tarayıcısı Spartan için Microsoft, Adobe’nin deneyimlerinden faydalanmak istediği için birlikte sıkı bir çalışma yürütüyorlar.

Bu haberi okuyan çoğu kişilerin aklına mutlaka; sürekli ortaya yeni güvenlik açıkları çıkan Adobe’nin Flash Player programı gelmiştir. Ama korkulanın aksine söz konusu işbirliği Flash Player entegrasyonu için değil; Spartan için kullanıcı dostu, daha istikrarlı, daha verimli CSS fonksiyonları için.
Bu da demek oluyor ki Spartan arayüz gücünü Adobe ile desteklemiş oluyor.



Spartan güvenlik açıklarıyla mı gelecek?

İşbirliği ilk duyurulduğunda Adobe’nin Güvenlik açıklarından dolayı edindiği kötü şöhret yüzünden, Spartan’a için aynı endişeyi yaşayan kullanıcılar konunun Adobe Flash Player ile alakalı olmadığını anlayınca rahat bir nefes aldılar.Bu da demek oluyor ki Spartan hala Güvenli bir tarayıcı.
Adobe’nin Spartan da ki entegrasyonu başlamış durumda çünkü;indirilebilir durumda olan güncel Windows 10 sürümünde, Adobe’nin tarayıcıya çoktan katkı sağlayarak. Web Tasarımcılarını mutlu eden grafiksel anlamda bir çok özellik eklemiş durumda.

Anlaşılan o ki Microsoft;Windows 10 ile Windows 7 ve Xp den daha kalıcı ve daha istikrarlı bir işletim sistemi peşinde.

Kaynak Yazı