Windows’un,Windows update özelliği sayesinde işletim sistemimizi güncel tutuyorduk fakat bu sefer Windows Update öyle bir güncelleme sundu ki endişelenmemek elde değil. KB3035583 güncellemesini yükleyen kullanıcılar aslında güncellemenin çekirdeğini oluşturan GWX.EXE dosyasını indirip yüklemiş oluyor./Windows/System32/GWX Klasörü oluşturan güncelleme sisteminizi Windows 10’a hazırlıyor.



Nedir GWX.exe?

Bu soruyu cevaplamanın en basit yolu açılımını belirtmek.GWX.exe yani Get Windows 10.exe
Bu da türkçe de windows 10’a sahip ol ya da Windows 10 anlamına geliyor.Şimdi bu güncellemenin neresi kötü diyebilirsiniz ama işin biraz daha derinine indiğinizde işin rengi değişiyor.



Windows 10 bu yükleme ile şu an ki Windows kullanıcılarını resmen Windows 10’a terfi ettirmeye yöneltiyor,sizi bu konuda bilgilendiriyor ve sistem uyumsuzluğunu şimdiden gidermek için uğraşıyor.

Artık herkesin bildiği gibi Windows 10’a geçmek ilk yıl için ücretsiz iken ve bu konuda Microsoft kendisi açıklama yapmış iken neden bu zorunlu güncelleme hakkında bilgi vermeyip bunu sessiz sedasız halletmeye çalışıyor?.Neden bakın bu dosya Windows 10’a geçmek isteyen kullanıcılar için bir download yardımcısı demiyor.Bir başka soru ise bu güncellemeye sahip olup Windows 10‘a geçmeyen kullanıcılar hakkında bilgi mi toplamaya çalışıldığı yönünde.

Açıkça belirtmek gerekirse bu hamlenin arkasında mutlaka bir neden yatıyordur düşüncesindeyim.Windows 10’nun çıkmasını sabırsızlıkla bekleyen ben;şimdi konu hakkında iki kere düşünüyorum.

Size tavsiyem KB3035583 güncellemesini alıp almadığınızı kontrol etmek ve konu hakkında kendi kararınızı vermek

KAYNAK