lostyazilim
tr.link

Microsoft Windows 10 Hakkında Her Şey

4 Mesajlar 693 Okunma
acebozum
tr.link

G3M1N1 G3M1N1 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Teknoloji basını
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** D**
  • Mesajlar 129
  • Beğeniler 57 / 29
  • Ticaret 3, (%100)
Microsoft yeni Windows sürümünü duyurdu. Başlat Menüsü'ne ve Çoklu Masaüstü desteğine sahip olan yeni sürümün adı Windows 10. Windows 10 ücretsiz olacak mı henüz bilinmiyor ancak erkenden indirilebilecek.

Microsoft bugün düzenlediği etkinlikte yeni Windows sürümünü resmen duyurdu. Geçtiğimiz haftalarda sizlere aktardığımız haberlerde yeni sürümün adının Windows 9 olacağını aktarmıştık. Aslında tüm teknoloji basını bu yönde bir beklenti içerisindeyken, Microsoft’un bugün düzenlediği etkinlikte yeni işletim sistemine Windows 10 ismini verdiğini duyurdu. Windows 9’a Ait Bir Video Yayınlandı başlıklı haberde aktardığımız videodaki detaylar da doğrulanmış oldu. İsim haricinde yeni özellikler tam anlamıyla uyuşuyor diyebiliriz.

San Francisco’da yapılan basın toplantısında tanıtılan Windows 10, 2015 yılında piyasaya sürülecek. Ancak şimdiden kullanıcılar Windows 10’un geliştirme sürümünü indirip deneyebilecek.

Windows 10 özellik listesinin en başında Başlat Menüsü geliyor. Windows 8 ile birlikte hayatımızdan çıkan Başlat Menüsü, Windows 10 ile geri geliyor. Üstelik bazı önemli iyileştirmeler içeriyor. Başlat Menüsü alıştığımız düzenle açılıyor ancak sağ tarafında Metro arayüzüne ait ikonlar bulunuyor. Bu ikonlar tıpkı Metro arayüz içerisinde çalışıyormuş gibi hareketli çalışıyor ve boyutları istenildiği gibi ayarlanabiliyor. Başlat Menüsünde bir de arama alanı bulunuyor. Kullanıcılar bu arama kutucuğu ile bilgisayar içerisinde arama yapabiliyor. Aynı zamanda bu arama kutucuğu ile internet aramalarını gerçekleştirmek de mümkün olacak. Bu yenilik ile Microsoft oldukça büyük bir kitlenin isteğini yerine getirmiş oluyor.

Bir diğer önemli özellik ise Çoklu Masaüstü Desteği. Uzun yıllardır Mac platformunda yer alan bu özellik Windows 10’a entegre edilmiş durumda. Windows 10 ile birlikte ALT + TAB tuş kombinasyonunu kullanarak birden fazla masaüstü arasında geçiş yapmak mümkün olacak. Aynı anda çok fazla çalışmak zorunda olan kullanıcılar için önemli bu özellik sonunda Windows tarafında da mevcut hale gelecek.

Oldukça ufak bir yenilikte Komut Satırı bölümünde. Eğer daha önce Komut Satırı’na işiniz düştüyse, CTRL + V yani yapıştır komutunun çalışmadığına şahit olmuşsunuzdur. Aslında oldukça basit olan ancak yıllardır eklenmeyen bu özellik, Komut Satırı’nda işlem yapanlar için büyük kolaylık sağlayacak.

Windows 10’un ücretsiz olup olmayacağı konusunda kesin bir açıklama yapılmış değil. Beklenti ücretsiz olması yönünde. Zaten mantıklı olanda ücretsiz olması. Çünkü Microsoft, Windows XP’den büyük bir ders çıkardı. İşletmeler ve kurumlar işletim sistemine para ödedikten sonra tüm BT altyapısını o işletim sistemine göre düzenliyor. Bu da yeni bir Windows sürümü çıktığında işletmelerin yeni sürüme para ödemesini geciktiriyor. Ev kullanıcıları da benzer bir tutum içerisinde. O yüzden eğer Windows 10 ücretli olursa, yaygınlaşması yine yıllar sürecek.

Etkinlikte Microsoft, Windows 10’un şimdiye kadar piyasaya çıkaracakları en iyi işletim sistemi olduğuna dikkat çekti. Kişisel ve kurumsal kullanıma ilişkin çok sayıda yeniliğin yapıldığını dile getirdi. Umarım bu sefer kullanıcı şikayetlerini dikkate alırlar.

Son olarak The Verge tarafından basın toplantısında çekilen bu kısa videonun dikkatinizi çekebileceğini düşünüyoruz.

Kaynak : Microsoft Windows 10 Hakkında Her Şey - Teknovi

webimgo

Shrikeen Shrikeen Frontend Developer Kullanıcı
  • Üyelik 24.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Front End Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Ş**
  • Mesajlar 2933
  • Beğeniler 745 / 744
  • Ticaret 60, (%100)
İndirdim birazdan deneyeceğim, birde win 10'u test edelim :D

cem10 cem10 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek web tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** Ç**
  • Mesajlar 65
  • Beğeniler 0 / 15
  • Ticaret 2, (%100)
Başlat menüsünü koymalari iyi olmuş çünkü bir çok insan bundan dolayı Win 8 e geçmedi.

Panarogga Panarogga Adsense Onay Hizmetleri Kullanıcı
  • Üyelik 15.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Adsense
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 3021
  • Beğeniler 2 / 516
  • Ticaret 130, (%100)
indiriyorum bakalım nasıl bi şey olduğunu görecez

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al