Sürekli ürün portföyüne yeni modeller ekleyen Nikon;Aynasız kameralarına kompakt yapısı ile Nikon 1 J5‘yi de ekledi.

Kompakt yapısına aldanarak özelliklerini küçümsememeniz gereken Nikon 1 J5,Dijital SLR makinelerin çoğundan daha fazla performans sunarak yeni yoldaşınız olmaya aday.

Yeni görüntü sensörü ve otomatik odaklama teknolojileriyle donatılan Nikon 1 J5 amatör fotoğrafcıların profesyonel sonuçlar almasını sağlayacak.
Saniyede 20 kare hızında sürekli çekim yaparken bile odaklanması kusursuz olan makinada,105’i faz algılama tekniği kullanan 171 AF noktalı otomatik odaklama sistemi bu konuda önemli rol oynuyor.

20.8 megapiksel CMOS sensör kullanan cihaz,EXPEED 5A görüntü işlemcisinin de desteğini alarak,ISO 160-ISO 12800 aralığında bir değer sunuyor.Bu sayede gereksi gürültünün önüne geçilmiş oluyor.

Nikon 1 J5,Video çekiminde de kendisini ispat ediyor.3840 x 2160 yani başka bir deyim ile 4K çözünürlüğe ulaşarak video çekmenizi sağlayan cihaz bunu sadece 15 fps hızla gerçekleştirilebiliyor.

1 j5’deki özellikleri kolayca kullanabilmeniz için Fn butonu ve komut halkası epey işe yarıyor zira kullanıcı istediği komutları atayabilme özelliğine sahip.Hareketli LCD ekranı sayesinde selfie fotoğraflarınızı istediğiniz gibi çekme olanağını veren cihazda, NFC ve Wi-Fi ile dosyalarınıza kolaylıkla erişim sağlıyor ve bunları mobil cihazlarınız ile paylaşma fırsatı veriyor.

Ülkeye göre değişkenlik göstermekle birliktee Nikon 1 J5,Gümüş,Siyah ve Gümüş-Siyah seçenekleriyle satılması bekleniyor. Kameranın piyasaya ne zaman çıkacağı henüz duyurulmadı.

KAYNAK YAZI