Bildiğiniz gibi Nokia hayatının en büyük hatasını akıllı telefon dünyasına girerken Windows Phone işletim sistemini seçmekle yapmıştı. Zaten geç girdiği sektörde, kullanıcılar tarafından hiç sıcak bakılmayan Windows Phone işletim sistemi kısıtlı uygulama ve destek ile kimsenin ilgisini çekmiyordu. Nokia ısrarla her yeni modelinde bu işletim sistemini kullanmaya devam etmişti ve sonu hüsran oldu aldığı bu kararlar nedeniyle. Bir ara piyasadan çekilmeyi bile düşünen Nokia pes etmek yerine piyasaya bu sefer sert giriyor. Öyle ki ön satış ile Çin de satışına başladığı üç yeni modeli ile yok sattı ilk partide, yetmedi ikinci bir ön satış kaydı almaya başladı ve şimdiden 1.4 milyon kişi başvurduğu söyleniyor.
Peki ön satışıyla bile böyle şaha kalkan Nokia ne yaptı da böyle döndü uçurumun kenarından? Cevabı belki tahmin edebiliyorsunuzdur. Evet sonunda Android işletim sistemine geçti hemde son model Android 7 Nougat ile piyasaya üç yeni model sürdü. Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6. Henüz sadece Çin de satışı yapılan modellerin yılın ikinci yarısında Türkiye de satışa sunulacağı tahmin ediliyor.
Özelliklerini ilk incelediğimde aslına bakarsanız kişisel görüşüm Asus’u kopyalamışlar dedim, bunu inkar etmiyeceğim fakat bardağın diğer tarafından bakınca Asus gibi uygun fiyatlı ve çok daha kaliteli bir telefon umutlarım yeşerdi. Umarım Nokia Lumia modelleri ile çizdirdiği karizmasını yeni Nokia Android modelleri ile düzeltmeyi başarabilir.
Gelin isterseniz bu yeni Nokia modellerine bir göz atalım.
Nokia 3
Nokia 5
Nokia 6
Kaynak: Nokia 6 – 5 – 3 Modelleri İle Yeniden Piyasaya Giriyor
Haberin var dimi Being alıştık haberleri senden almaya ama :)