Bluetooth yeni versiyonunun tanıtımı gelecek hafta gerçekleştirilecek. Bluetooth 5 olarak adını alan yeni teknolojinin 3 etkileyici özelliğine birlikte bakalım.

Kablosuz iletişim teknolojisi olan Bluetooth‘un yeni neslinin teknoloji dünyası ile tanışmasına az kaldı. Bluetooth SIG‘ın yaptığı açıklamaya göre, standartın 5. nesli “Bluetooth 5” olarak isimlendirilecek. 16 Haziran da Londra’da tanıtımı gerçekleştirilecek olan Bluetooth 5’in 3 etkileyici özelliğine bir göz atalım…

1 - Bluetooth 5 Daha Geniş Bir Kullanım Alanı Sunuyor

Önceki nesil Bluetooth teknolojisine göre 2 kata kadar daha geniş aralıkta iletişim sağlayan yeni nesil, akıllı ev gibi birçok nesnenin birbirine bağlanmasında büyük bir rol oynayacak.



2 - Daha Hızlı Kablosuz İletişim

Bluetooth 5 şüphesiz iletişime ve daha hızlı veri transferine olanak sağlayacak. Bu konuda büyük yol kat eden Bluetooth 5 öncekine göre 4 kata kadar daha hızlı kablosuz iletişim sunuyor.



3 - Düşük Güç Tüketimi

Mobil cihazlar için güç tasarrufu önemli bir konu. Bluetooth 5 de gelişen tüm özelliklerine rağmen bu noktada da ilerlemiş durumda. Önceki nese göre 20% daha az güç harcadığı belirtiliyor.




Kaynak: http://www.todaystechno.com