PCH'de Bu Hafta;

Oyun Canavarı AMD Radeon R9 290X İnceleme

Piyasaya girdiği günden beri birçok ekran kartı modelini çok daha uygun fiyatlar geride bırakan Radeon R9 290X bugünkü inceleyeceğimiz grafik işlemcisi.



Köklü Değişiklikler

AMD firması köklü değişikliklerle birlikte isimlendirme politikası ile, yeni nesil kartlarla beraber büyük değişikliklere gidiyor.Artık karşımızda Radeon R 200 ailesi olarak görünecek.

AMD firması Radeon R 200 ana hatları ile birlikte ikiye ayırmakta.Performans olarak üst seviye R9, orta ve alt seviye kartları ise R7 altında modellendiriliyor.


Bu Performansa Bu Fiyat

AMD firması, piyasaya rekabet getirerek Radeon R9 290X ile GTX 780 ve Titan modellerini çok gerilerde bırakıyor.Daha uygun fiyata daha fazla performans nasıl oluyor derseniz AMD çok daha avantajlı diyebiliriz.GTX 780 fiyatı 649 Dolar seviyesinde gezinirken, AMD bu fiyatın altında.

Kartın Genel Özellikleri

Bellek Boyutu: 512 Bit
Bellek Hızı: 5000 MHz
Bellek Boyutu: 4 GB DDR5
Destek: DirectX 11.2 ve SM 5.0 destekli
ROP: 64
Pinler: Bir adet 8 ve bir adet 6 pinlik güç bağlantısı mevcut.
Çıkış Birimleri: Aynı anda 4 ekrana çıkış verilebilme özelliği
Görüntü Çıkışları: 2 adet DVI, bir adet HDMI ve bir adet Display Port mevcut.
Shader sayısı: 2816
Fiyat: 600 Dolar + KDV



Sonuç

AMD tarafından geliştirilen yeni nesil ekran kartı olan Radeon R9 290X, sadece bir ekran kartı değil çok gelişmiş bir ses kartı.HDMI kablosu üzerinden, kartın gelişmiş ses deneyiminden yararlanabilmeniz mümkün.Battlefield 4 oyunu bu örnek için verilebilecek en uygun oyun diyebiliriz.AMD firması artık oyun firmaları ile daha fazla anlaştığı gibi, Battlefield 4 oyununda bu durum tavan yapmış durumda.

AMD, R9 290X ile seviye atlayan firma fiyat ve performans deneyimleri karşılaştırıldığında günümüzde alınacak olan bir ekran kartı olduğunu söyleyebiliriz.

KAYNAK