Dünya, her saniye mükemmel bir hızla değişiyor. Günümüz teknolojisinin takip edilmeyen hızı ve gelişimi gelecek bizleri farklı boyutlara götüreceği âşikardır. Bu gelişimin en heycanlandıran tarafı olan İnsansı Robot teknolojileri, gelecekte bizlere ne gibi yararlar sağlayacak ve ya zararlar gösterecek.

Robot teknolojisi, 13. ve 14. yüz yıllarda yaşamış olan EL CEZERİ’nin ilk tasarlamış olduğu robottan başlayıp, günümüzde tıp, tarım, endüstriyel sanayi ve savunma sanayi gibi hemen hemen tüm alanlarda kullanılan dev bir teknoloji haline geldi. Yenilikleri ve gelişimi sayesinden imkansız denilen, hayatın zor kısımlarını kolay olabileceğini gösteren yararlı bir teknoloji oldu. Özellikle endüstriyel sanayide kullanılan robot teknolojisi sayesinde, 1-2 günden bitmesi gerek üretimlerin artık dakikalara hatta saniyelere düştüğü görülmektedir. Bu da hızla arttan nufus’un talep ettiği ihtiyaçları karşılamada az da olsa yeterli olduğunu göstermektedir.

Robotic-robot

Günümüz teknolojisinde Robot’lar aktif olarak her alanda kullanılıyor. Peki gelecekte bizler robotlardan neler beklemeliyiz ? Bu soruyu soran bilim adamları Robot teknolojisini tıpkı bilgisayarlarda olduğu gibi kişiselleştirmeyi planlıyorlar. Kısmı olarak da olsa evimizde kullandığımız teknolojik aletlerin, dahat üst seviye bir teknolojisini göreceğimiz kesindir. Ev hayatını kolaylaştıracak olan bu gelecek planları şimdiden araştırılmaya hatta uygulanmaya başladı. Buna en iyi örnek akıllı evleri verebilir. Akıllı evler de kullanılan robot teknolojisi sayesinden evinizin hemen hemen her alanı sesli ve kumanda ile kontrol edebilme şansınız oluyor.

morebounceto

Robot teknolojisinin yararı olacağı kadar zararıda olacağı hatta yapay zeka ile insanları da yöneteceği konusunda bilim adamlarının öngörüleri bulunmaktadır. Gelecekte insanın hemen hemen her işini yapacak olan robotlar, insanı tembelleştirecek ve gelecekte obez bir toplum yaratacağı konusunda endişlerde vardır. Dünya ve insan için tek endişen bunlar değil tabi. Savunma sanayida kullanılan robot teknolojisi silah üretimi konusunda ardı ardına yeni gelişimler sağlıyor. İnsansız hava araçları, casus uçaklar gibi bir kaç örnek olarak sunabiliriz bu gelişmelere. Bu gelişmeler aynı zamanda savaşlarında küresel boyutlarda olacağını, hatta savaşlarda robotların olacağını göstermekdir.

İnsan olarak bizler bu teknolojinin yararlarından faydalanmayı ve zararlarının uzak durmayı ve zararlarını yok etmek için çalışmalıyız.

Kaynak : http://ekarga.com/robot-teknolojisi-teknolojinin-gelecegi/