Apple’ın Türkçe Siri’yi son geliştirmesiyle beraber sunmasının hemen peşinden ülkemizde de oldukça popüler olmaya başlayan sesli asistanlar arasına Yahoo da girmeye hazırlanıyor. Apple’ın son yayınladığı aktüelleme beraber Türkçe dil destekli Siri’si iPhone aletlere gelmiş ve Türkiye de bu bilhassa alakalı bir hayli mizahi paylaşımlar yapılmıştı. Son zamanlarda teknoloji dünyasının ana konularından olan sesli asistan uygulamasına Yahoo da giriş yapıyor.


Yahoo’nun Index kod isimiyle gelecek olan sesli asistanının, şirketin online reklam gelirlerini arttırmak için geliştirildiği istikametinde söylentiler var. Bu uygulamanın e-posta hesaplarını tarayarak kullanıcılarla ilgili alanları belirleyeceği ve bu bilgiler doğrultusunda kullanıcıların karşısına kendisi için belirlenmiş reklamların çıkarılacağı belirtiliyor.

Yahoo’nun sesli asistanı Index’in hangi işletim sistemine sahip akıllı telefonları destekleyeceği şu an için bilinmiyor. Lakin piyasadaki tüm işletim sistemlerini destekleyen özel bir yazılımla gelirse, bu uygulamanın Yahoo’ya çok büyük bir fayda sağlayacağını söyleyebiliriz. Yahoo’nun hangi platform için geliştireceği bilinmezken en büyük sorulardan biri Türkçe desteği olacak mı? Samsung’un İOS’un ve Microsoft’un geliştirdiği asistanlar ne kadar etkilenecek?

http://www.xperiaarena.com/haber/svoice-siri-cortanaya-rakip-index/