Uygulama mağazalarında ortaya çıkan FaceApp benzeri sahte yaşlandırma uygulamaları telefonunuzdaki bilgileri kopyalıyor.

Son günlerde FaceApp adlı uygulama, bir anda toplumsal medyanın gündemine oturdu ve ünlü kişiler de dahil olmak üzere bir oldukça kullanıcı, yaşlı fotoğraflarını paylaşmaya başladı.

FaceApp uygulaması, kullananların yüklediği fotoğrafları kendi işleme teknolojisiyle birleştirip, çeşitli efekler uygulanmasını sağlıyor. Bu efektlerden en çok kullanılanı ise yaşlandırma tekniği. Uygulamada, ayrıca birkaç ücretsiz efekt daha bulunsa da çoğu efektler ücretli olarak satılıyor.

Kaspersky, FaceApp’ın sertifikalı bir sürümü benzer biçimde görünerek kullanıcıları kandıran düzmece bir uygulama tespit etti. Bu uygulama, kullanıcıların cihazlarına MobiDash adlı zararlı reklam yazılımını bulaştırıyor

CASUS REKLAM YAZILIMINA DÖNÜŞÜYOR

Söz mevzusu uygulama, resmi olmayan kaynaklardan indirilip kurulduktan sonrasında sahte bir hata mesajı verip siliniyor. Bunun peşinden, uygulamadaki zararlı modül kullanıcının aletinda kalmaya devam ederek reklam göstermeye başlıyor. Kaspersky verilerine göre, son iki gün içinde 500 kullanıcı bu sorunla karşılaştı.

DİĞER YAŞLANDIRMA UYGULAMALARINA DA DİKKAT

FaceApp uygulamasının aniden popüler olmasının peşinden bu durumu fırsat bilen siber korsanlar, uygulama mağazalarına birçok feyk yaşlandırma uygulaması yükledi ve bu uygulamalar en çok indirilenler listesinde zirveye oynuyor.

Ancak gerçek FaceApp uygulamasının da kullanıcı verilerini topladığını ve başka şirketlerle paylaştığını da hatırlatmakta fayda var. FaceApp uygulamasının gizlilik sorunlarını ele aldığımız içeriğimize aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : Cins Adam