Samsung, dünyanın ilk 1 Terabyte veri depolayabilen katı hal sürücüsünü tanıttı. Yüksek kapasitesinin yanı sıra inceliği ile de sınıfının en iyisi olan mSATA SSD'nin ayrıntıları haberimizde.

Günümüz teknolojik cihazlardan en verimli biçimde yararlanmamızı sağlayan katı hal sürücüler yani SSD'ler, gerek kapasite, gerek tasarım açısından hızlı bir şekilde gelişiyor. Piyasaya sunuldukları ilk vakit oldukça az depolama alanı sunan, cihazlarımızın gücüne güç katan SSD'ler, artık 1 terabyte'a kadar depolama imkanı sunabiliyor. Bunun ilk örneği ise Samsung'un ince tasarımlı mSATA SSD'si 840EVO oldu.

Ortalama bir sabit sürücüden %60 daha ince ve %92 daha hafif olan 840EVO, sadece 3.85 mm kalınlığı ve 8.5 gr ağırlığı ile sınıfının en iyisi olarak gösteriliyor. Saniyede 540MB okuma, 520MB yazma hızına ulaşan sürücünün 120GB, 250GB ve 500GB kapasiteli modelleri de bulunuyor. Tüm modeller 128GB NAND flash bellek çipini ve Samsung'un kendi TurboWrite kontrol birimini kullanıyor.

Samsung'un yüksek kapasitesi ve tasarımı ile kullanıcıyı etkileyen yeni SSD'si 840EVO, bu ay dünya genelinde satışa sunulacak. Fiyatı ise henüz belli değil.