Galaxy S10’un başarısını takiben Samsung, 2019 amiral gemisi cihaz serisinde bir sonraki cihazı nihayet ortaya çıkardı. Samsung, 2019’un Note serisinin yinelenmesiyle ilgili olarak ne ortaya koydu?

İşte Galaxy Note 10 hakkında bilmeniz gereken tüm heyecan verici detaylar.

Samsung normalde her yıl yalnızca Note aralığında bir telefon çıkarsa da, bu sefer, Galaxy Note 10’un iki versiyonu var: Note 10 ve Note 10 Plus . Note 10 Plus , Note 10’un 6,3 inçlik ekranına kıyasla 6,8 inçlik daha büyük ekrana sahiptir. Samsung’a göre normal Note 10 aslında en kompakt Note telefonudur. Aynı zamanda hem LTE hem de 5G versiyonlarında geliyor. Bu arada, Note 10 Plus Samsung’un telefonlarının en büyük ekrana sahip , telefonun verimliliğini ve ekran kalemi özelliklerini daha da iyi kullanabilmenizi sağlıyor.

1. Galaxy Note 10 Teknik Özellikleri ;

Önceki Galaxy Note akıllı telefonlarında olduğu gibi, Note 10 da Samsung Galaxy arkadaşlarından daha büyük ekrana, daha büyük bataryaya ve RAM’a sahip. Ancak, Note 10 ve Note 10 Plus arasında da birkaç fark var. Note 10 Plus ilave kamera lensleri ve ekstra RAM ile birlikte geliyor. Daha yüksek ekran çözünürlüğü ve maksimum 512 GB depolamaya sahip.

Galaxy Note 10’un özellikleri ;

Ekran: 6,3 inç 2280 × 1080 FHD + dinamik AMOLED ekran
Pil: 3500 mAh
RAM: 8 GB | 12GB
Depolama: 256GB
Ana kamera: Üçlü lens kamerası (16MP ultra geniş + 12MP geniş açı + 12MP telefoto lens)
Ön kamera: 10MP
Galaxy Note 10 Plus özellikleri ;

Ekran: 6,8 inç 3040 × 1440 Quad HD , dinamik AMOLED
Pil: 4300 mAh
RAM: 12GB
Depolama: 256GB / 512GB
Ana kamera: Dörtlü kamera (16MP ultra geniş + 12MP geniş açı + 12MP telefoto)
Ön kamera: 10MP

2. S-Pen İşlevselliği ;

S-Pen kalemi ve özellikleri Samsung’un Note aralığı ve diğer telefonlar arasında büyük fark bulunmaktadır. S-Pen’in gelecekteki Note akıllı telefonlarından çıkarılacağına dair söylentiler olsa da, bu kesinlikle Note 10 için geçerli değil. Aslında, S-Pen sadece mevcut değil, aynı zamanda birçok faydalı özelliğe de sahip.

Note 10’un S-Pen özellikleri ;

Ekranınızı kolayca kaydetme
Her zaman açık ekranınız için notlar oluşturma
Vurgulanan tüm cümleleri çevirme ve yabancı para birimlerini dönüştürme
Uygulamalar ve kamera için jest tabanlı komutlar
Ekran büyütme
Live Message ile videolara çizim yapma
Note 10 ayrıca, S-Pen yazınızı dijital metne dönüştüren el yazısı işlevine sahiptir. Karalanmış notlarınızı Word belgelerine ve daha sonra düzenleyebileceğiniz diğer yararlı dosya formatlarına dönüştürmenize olanak tanır.

3. Kamera ve Düzenleme Özellikleri ;

Samsung, 2019 yılında cihazlarında farklı kamera kurulumları yapmayı denedi . Galaxy S10 Plus’ın göze çarpan özelliklerinden biri, altı toplam objektifi içermesiyken, Galaxy A80 bile açılır kameraya sahip.

Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus için Samsung, daha tutucu rota seçti. Note 10 Plus dörtlü kamera sunarken, Note 10 ana kamera için üç mercek ayarına sahiptir. Her iki telefonda da 16MP ultra geniş lens, 12MP geniş açılı lens ve 12MP telefoto lens bulunuyor. Note 10 Plus ‘ın ekstra lensi, geliştirilmiş AR ve Live Focus işlevi için derinlik algılayıcıdır. Her iki kameranın da özçekimler için 10 MP ön yüz kamerası var.

Her iki telefon da, video kaydederken AI ile ses kaynaklarını güçlendiren, yakınlaştırmalı mikrofon işlevi içerir. Kaydı sırasında konuyu daha iyi görmek için yakınlaştırırsanız, kamera arka plandaki gürültüyü azaltırken özneden gelen sesi de arttırır. Bu arada, S-Pen’in jest kontrolleri kalemi yakınlaştırmak ve uzaklaştırmak, kamera değiştirmek ve diğer özelleştirilebilir hareketler eklemek için kalemi kullanmanıza izin verir.

Note 10 Plus üzerindeki DepthVision Kamera merceği de 3D taramalar oluşturmanıza olanak sağlar. Son olarak, telefonlarda, içeriğinizi cihazınızda kolayca düzenlemenize yardımcı olacak yerleşik video studio yazılımı da bulunur.

4. Süper Hızlı Şarj ;

Samsung, Note 10’a geldiğinde batarya şarj etme konusunu geliştirdi. Her iki telefonda da kablolu “Süper hızlı” şarj ve kablosuz şarj özelliği var. Ayrıca, uyumlu cihazları telefonun arkasına yerleştirerek şarj etmenizi sağlayan kablosuz güç paylaşımını da destekler.

Note 10 Plus ile Samsung, 45W’a kadar Süper hızlı şarjı destekler. Şirket, sadece 30 dakika içinde tam bir günlük verim alabileceğinizi iddia edecek kadar ileri gidiyor.

5. Geniş Renk Seçenekleri ;

Samsung, Huawei gibi diğer akıllı telefon şirketlerinden ipucu almış gibi görünüyor, çünkü Note 10 serisinin renklerinde daha fazla çeşitlilik var. Ürün yelpazesinde Aura Glow, Aura White ve Aura Black gibi geleneksel Samsung renkleri bulunuyor. Bununla birlikte, Samsung serinin Aura Pink, Aura Red ve Aura Blue renk çeşitlerini de tanıttı.

6. Note 10 Türkiye Fiyatı ;
Samsung Galaxy Note 10, 9899 TL’den başlayan fiyatlarla 23 Ağustos tarihinden itibaren satışa sunulacak. Galaxy Note 10 Plus’ın Türkiye fiyatı ise 11399 TL’yi buluyor.


Kaynak : https://editorcum.com/samsung-galaxy-note-10-ozellikleri/