Geride bıraktığımız hafta davada yeniden yargılama aşaması başladı ve karar açıklandı. Samsung’un Apple’a patent ihlalinden dolayı verdiği zararın bir kısmının daha belirlenmesi için yeniden yargılama sürecinde Samsung’un Apple’a 290 milyon dolar daha tazminat ödemesine karar verildi.

Böylelikle son ceza ile birlikte Samsung, Apple’a bu süreç içerisinde toplam 929.83 milyon dolar tazminat ödemiş olacak. Davanın ilk sonucunda Samsung’un Apple’a 1 milyar dolar tazminat ödemesine karar verilmişti. Ardından dava yargıcı, zararla ilgili yapılan hesaplamada yanlışlık olduğu sebebiyle bu tutarı 600 milyon dolara indirmiş ve geriye kalan kısmın tekrar görüşülmesini istemişti.

Geride bıraktığımız hafta yeniden başlayan yargılama sürecinde Samsung, ödenmesi gereken miktarın 52 milyon dolar olduğunu mahkeme heyetine belirtmişti. Apple ise 390 milyon dolar tazminat talep etmişti. Konuyla ilgili Apple yetkilileri, manevi değerlerin para ile ölçülmesinin imkansız olduğunu fakat jürinin Samsung’a kopyalama cezası olduğunu göstermesinden dolayı memnun olduklarını söyledi.

Samsung yetkilileri ise karardan dolayı üzgün olduklarını, yasal haklarını kullanacaklarını ve temyize gideceklerini açıkladı. Aynı zamanda yetkililer, Samsung’un dünya genelindeki kullanıcılara sevdikleri ürünler ile en yeni teknolojileri sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Haber kaynağı: http://www.webeyn.com/samsung-applea-290-milyon-dolar-daha-tazminat-odeyecek/