Siber Saldırganlarının Hedefi Türkiye ! Siber Saldırı Nedir ?
Gününüzdeki web dünyamızda ki en büyük sorunlardan biri olan siber saldırılardır malesef 2 ay öncesinden bu güne kadar (Temmuzdan) 4 milyar saldırıya yaklaşıyor. Saldırıların Ülkemize olması tabiki üzüyor.





Yayınlanan TrendLabs içeriğinde ki rapora göre, siber suç saldırıları Mayıs ayından beri hafiflemişti. Fakat yeni bilgileri göre bu durum yine değişti. Malesef hedef Türkiye.

Bu büyük saldırılardan payını alan Türkiye, en çok tehdid alan ülke.

Aynı zamanda kötü, zararlı website ve WannaCry saldırıları bizi kötü etkiliyor.



Siber Saldırganlarının Hedefi Türkiye Oluyor





Saldırıların en ağırlıklı yolu e-mail. Mail kutularımız kötü insanların hedefi.

Bilgi habermiz bu şekilde. Bu konuda çok konuşulan ve duyduğumuz kötü yazılım WannaCry olsa da Bu yılın Temmuz ayından bugüne 22 Farklı, çeşit çeşit zararlı yazılımlar türedi. Ülkemiz Türkiye aldığı saldırı miktarı bakımından Dünyada 6. Sırada yer almakta.

Siber Saldırı Nedir ?
Günümüz gelişen teknolojisi eskiden hayal edemiyeceğimiz gibi gelişti.Türkiye teknolojide çok ilerleyince Siber saldırganlarının hedefi Türkiye oluyor. Bunla birlikte güvenli sorunları da malesef gelince olanlar olmaya başladı.

Hacker adı verilen zararlı kötü niyetli insanlar (kullanıcılar diyelim) veya topluluk, gruplar gibileri internet sitelerine, bilgisayarlara, devlet kurumlarımıza ve daha bir sürü mahreminize sızmaya çalışıp saldırı yapmalarıdır.

Amaçları Bizi izlemek ve bilgilerimizi ele geçirmek kısaca.

Bu saldırılarda birçok cihaz kullanışabilir. Bilgisayar, akışlı telefonlar ve bir çok internet cihazları ile Devleteinize kötü niyetli sanal saldırı yapılabiliyor.

TESPİT EDİLEN ZARARLI WEB SİTESİLERİ SAYISI YÜZDE 11 ARTIŞ OLMAKTA
HER 5 MAİLDEN 4’Ü SİBER SALDIRI TEHDİTİ İÇERMEKTE

Kaynak