Sanal gerçeklik dünyasına büyük bir adım olan Oculus Rift bizlere bambaşka bir deneyim sunmuştu. Daha sonrasın da bu furyaya LG, Sony, HTC gibi ünlü marklalar da katılarak rekabet devam etmişti ancak Oculus Rift gibi değildi hiçbiri… Ünlü oyun şirketi Starbreeze; Oculus’un saltanatını elinden almaya geliyor. StarVR isimli sanal gerçeklik gözlüğü piyasaya çıkar çıkmaz, ilk işi yukarıda belirtilen markaların üstüne çıkmak olacaktır.



StarVR’nin sanal gerçeklik cihazlarının en geniş görüş açısına sahip olacağı söyleniyor. Cihaz hakkında değinilen özellikler; 5.120*1.440 piksel çözünürlüklü ekran, 210 derecelik bir görüş açısı sanal boyutu gerçek hayata taşıyacak. Ayrıca StarVR 90 hz gibi bir yenileme hızına sahip olacak bu değer neredeyse bir televizyonun yenileme hızı kadar. Ek olarak cihazın üzerin de pek çok sensör ile birlikte izleme sistemi de bulunacak. Cihaz hakkında daha fazla bilgi vermeyen Starbreeze ilerleyen zamanlar da bizleri daha da bilgilendirecektir.

Ürün hakkında ki diğer haberlere göre Starbreeze; Overkill tarafından geliştirilen The Walking Dead oyunun demo sürümünü StarVR sanal gerçeklik gözlüğüne aktaracak ve StarVR’nin deneyimi hakkında bilgi edineceğiz.



StarVR o kadar yüksek çözünürlükte ve de yüksek yenileme hızında görüntüleri oynatması çok zor olacak gibi duruyor. Firma bunu başarabilse bile ürün daha çok emek istediği için bunun karşılığın da fiyatı da yüksek olacaktır. İlerleyen zamanlar da alımıza takılan sorulara cevap alacağımızdan eminiz. Henüz prototip olan ürünün çıkış tarihi ve fiyatı hakkında bir bilgi bulunmamaktadır. Cihaz hakkında daha fazla görsel ve bilgi için tanıtım videosunu izleyebilirsiniz…


KAYNAK