Apple’ ın kurucularından Steve Wozniak mahkemenin verdiği karardan memnun değil. Geçtiğimiz günlerde Kaliforniya mahmekemesi, Samsung’un patent ihlali yaptığı gerekçesiyle Apple’a 1 milyar dolar para ödemesi gerektirdiğini kararlaştırmıştı.

Wozniak Bloomberg’ e verdiği röportajda, ” Nefret ediyorum. Kaliforniya mahkemesinin verdiği karara katılmıyorum. Küçük şeylerin çok önemli bir yenilik gibi söylenilmesini de doğru bulmuyorum. Keşke herkes patentlerin karşılıklı takasında anlaşsa ve böylece herkes istediği teknolojileri kullanarak en iyi ürünlerini yapabilse.” dedi.

Samsung, Android kullanan bir çok sayıda akıllı telefon ve tablet üretiyor. Son günlerde en büyük telefon üreticilerinden biri oldu ve de Apple’ın en büyük rakibi. Geçen yıl dünya genelinde satılan akıllı telefonların %19.1 i Samsung iken, %18.8 i Apple.

Wozniak, geçtiğimiz senelerde bir çok değişik mobil cihaz kullandığını açığa vurmuştu; buna Apple’ ın rakipleri de dahil. Wozniak, yakın zamandır da Galaxy S III kullanıyor. Ancak iPhone 5 ‘in kamera teknolojisine de ilgi duyuyor.

Wozniak, “Ben her iPhone ürünü için heyecanlıyım, çünkü her zaman iyi ilerleme gösteriyorlar.” dedi. Sözlerine “Daha kaliteli fotoğrafların anlamı büyük, çünkü iPhone 4′ ümdeki fotoğrafları gösterdiğimde, diğerleri Galaxy S III hatta Motorola Razr ‘ın fotoğraf kalitesinin daha iyi olduğunu söylüyorlar.” şeklinde devam etti.

Kaynaj: Steve Wozniak: Apple-Samsung patent kavgasından nefret ediyorum!