Google'ın her yıl gerçekleştirdiği ve 3 gün süren Google I/O konferansı dünyanın her yanından en seçkin geliştiricileri bünyesinde topluyor ve hem Google'ın tüm servislerine dair en son gelişmeler kamuoyuna açıklanıyor, hem de geliştiricilerin bu servisleri kullanarak hazırladıkları yeni araçlar, buldukları kullanım yolları ve Google hizmetlerine dair tüm detaylar ortaya çıkıyor. Dolayısıyla sektörün en önemli şirketlerinin temsilcileri ve yatırımcılar da bu etkinlikte yer alıyorlar.

Özellikle bu sene Android 4.3 işletim sisteminin, LG Nexus 4'ün yeni versiyonunun, Asus Nexus 7'nin geliştirilmiş sürümünün ve Nexus 10'un oraya çıkacağı düşünülen etkinlik, bu yönüyle geliştiricilerin yanında tüketicileri de oldukça ilgilendiriyor.

15 Mayıs 2013'te başlayacak olan ve 17 Mayıs 2013'te sona erecek olan Google I/O, San Francisco Moscone Center'da düzenlenecek. Etkinliği bu sene ülkemiz için değerli kılacak olan bir şey daha var ki o da Türkiye'nin özel sektörde bilişim ve teknoloji dünyasında geldiği konumun artık küresel çapta da yankı uyandırabildiğinin bir kanıtı.

Ülkemizin önde gelen teknoloji ve yazılım portalı Tamindir.com'un da bünyesinde bulunduğu İzmir merkezli CNT İnteraktif Bilgi Teknolojileri A.Ş. şirketimiz de Google I/O'da davetli olarak yer alacak ve şirketimizin kurucusu ve CEO'su Caner Bayraktar tarafından ABD'de temsil edilecek.

Türkiye'den geliştirici ekibi ile davet edilen Tamindir.com - CNT İnteraktif A.Ş., aynı zamanda Google I/O 2013'te stand açacak olan tek Türk şirketi olma özelliğine de sahip. Marka logomuzu Google I/O Developer Sandbox sayfasında kolayca görebilirsiniz.

Google+ servisleri ile başarılı bir uygulama geliştirip Tamindir.com'a entegre eden ve kullanıcıları ile daha kolay ve hızlı etkileşimin yolunu bulan şirketimiz, böylece Google+'nın internet dünyasındaki hızlı adapte edilebilir yapısını da ortaya koymuş durumda.

Önümüzdeki günlerde Tamindir.com, Oyunkolu.com, Homepage.com.tr ve henüz geliştirilmekte olan diğer projelerimiz ile CNT İnteraktif A.Ş. olarak karşınıza daha da güzel haberler ile çıkmayı diliyoruz. Google I/O'da gerçekleşecek olan sunumlarımız ve geliştirdiğimiz uygulamalarla ilgili olarak detaylı açıklamaları da önümüzdeki günlerde yayınlayacağız.

Kaynak : http://blog.tamindir.com/tamindir-google-io-gelistirici-konferansinda-yerini-aliyor_3759/