Toshiba Satellite U940 İnceleme

U940′ın diğer ultrabooklardan en önemli farklı içerisinde harici ekran kartı bulunması.
İçindeki harici grafik kartı sayesinde diğer ultrabooklardan daha yüksek oyun performansı sunuyor. Oldukça makul ve alınabilir gözüküyor.
Üzerinde bulunan grafik kartı üst seviye bir grafik kartı değil fakat her oyunu açabileceğiniz bir grafik kartı.
Mesela word dosyasında bir yazı yazıyorsunuz bunları yaparken harici grafik kartının çalışmasına gerek yoktur. Bunu yaparken dahili grafik kartı kullanılır. Bu sayede güç tüketimi önlenir.
Intel’in 3. nesil Core i5 işlemcisi bulunuyor.
Bellek olarak 8 GB DDR3 ram kullanılıyor.
Depolama 750 GB Sata’nın yanında 32 GB mSata SSD yer alıyor.
Bir uygulamayı ilk defa açıyorsanız SSD’nin farkını anlayamazsınız fakat aynı uygulamayı 4-5 defa açarsanız SSD’nin farkını anlayacaksınız.
Ürün ağırlık olarak 1,6 kilo civarında diğer ultrabooklara göre iyi bir kasa. Aliminyum şık bir kasaya sahip. Malzeme olarak gayet kaliteli ve oldukça yumuşak bir klavyeye sahip.
Özellikle hızlı yazı yazarken geri bildirim güzel oluşturuyor. Ekran özelliklerine gelirsek 14″ bir ekran kullanılıyor. Pek çok ultrabookta kullanılan 1336×768 çözünürlüğü sahip.
Dilerseniz bilgisayarda oyun oynayabilirsiniz ya da internet için kullanabilirsiniz. Testlere göre 1 saat oyun oynadıktan sonra 47 derece sıcaklığa ulaşmaktadır.
Bir ultrabook için çok soğuk olmasa da harici bir ekran kartı olduğunu düşünürsek oldukça iyi bir sıcaklığa sahip.
Yapılan pil testlerine göre üst seviye kullanımında 3 Saat pil ömrü normal kullanımda ise 6 Saat pil ömrüne sahip. Tüm oyunları desteklemektedir.
Ürünün sol kısmında bir tane usb 2.0 çıkışı ve sağ tarafında 2 tane 3.0 usb çıkış ve HDMI çıkışı bulunmaktadır. Bu model diğer ultrabooklara göre biraz kalın olabilir fakat ağırlık konusunda oldukça başarılı.
Notebooklara göre hem performans hem de pil ömrü açısından oldukça kaliteli.
Ürünün fiyatı ise 2750 TL.

Kaynak : Dikilihaber.Net