Günümüzde bir çok araç üreticisi yenilebilir enerji kaynaklarına yönelmek için elektrikli araçların üretimine ağırlık verirken, bir taraftan da ulaşımı hızlandıracak yollar aranmaktadır. Tesla’nın uzun zamandır elektrikli araç ürettiği ve daha sonrasında Mercedes-Benz gibi bazı firmaların da bu yarışa dahil olarak elektrikli araç üretmeye başladıkları günümüz şartlarında yenilenebilir enerjinin yanı sıra, hızlı ulaşım sağlayan araçlar da oldukça rağbet görmekte…

Japon devi Toyota, haziran ayının başlarında yaklaşık 385.000 dolarlık bütçe yatırdığı Cartivator projesi uçan araba üzerinde çalışmakta. Japon araba üreticisi Toyota’nın, 2020 yılında Tokyo’da düzenlenecek olan olimpiyatlarda, Olimpiyat Ateşi’ni uçan arabalarla yakmayı amaçladığı söyleniyor. Buradan da Toyota’nın uçan araba teknolojisini ne kadar geliştirdiğini anlayabiliyoruz. 2020 olimpiyatlarının yakın olduğu gibi uçan araba teknolojisi de oldukça yakın görünüyor.

Çıkan haberler, projeye birçok mühendisin gönüllü olduğu ve bu mühendislerin oldukça genç olduğu yönünde.Bununla birlikte, Cartivator, Toyota dışında bir çok Japon markasından finansal destek alıyor ve bu projeyi destekleyen şirketler arasında Fujitsu gibi markalarda bulunuyor.

Kaynak: Toyota Uçan Araba Yapıyor