Türkiye’nin ilk teknoloji restoranı açıldı. Hemde garsonlar robot masalar tablet, Ataköyde bir işletmecinin japonya’ya seyahat sırasında rastladığı teknoloji restoranına kendi işletmesine uygulayarak müşterilerinin büyük ilgisini çekmeye başardı. Türkiye’nin ilk teknoloji restoranı olan bu işletme görenler şaşkınlıklarını saklayamadı.
Türkiye’deki bu ilk teknoloji restoranı yurtdışındakilere benzer bir restorandan esinlenerek hayata geçirilmiş. Ataköyde hizmet veren bu restoran masalar tıbkı bir tablet özelliğinde garsonlar ise robot, bu restorana gelen müşteriler internet alt yapısı ile çalışan işletim sistemleri sayesinde masalarındaki menülerden direk online yemek siparişlerini verebiliyorlar.
Müşteriler ile Konuşan Robotlar
Müşterilerin seçmiş olduğu yemekler mutfaktaki şefin önündeki bilgisayar ekranına düşüyor. Şef tarafından hızlı bir şekilde hazırlanan yemekler robot garsonların tepsilerine yerleştirilip, servis için müşteri ile buluşuyor.
Müşteriler ile diyolağa giren robotlar kendilerini ilk önce tanıtmak için ” Ben Rozz” bu servisimiz sizin için , dönmem için koluma dokunabilir misiniz ? diyerek konuşuyorlar.
Garson robotun servis işleri bittiği zaman yeni bir servis için mutfak bölümüne dönüş sağlıyorlar. Aynı zamanda müşteriler yemeklerini yerlerken masadaki tabletden’de uygulamalar sayesinde internette dolaşım sağlayabiliyor.
Robot Garsonlara En Çok İlgiyi Çocuklar Gösteriyor
Türkiye’nin ilk teknoloji restoranı açıldı. İşletme Sahibi Erdal Demirci birçok ülkede bu şekilde robotların hizmet verdiği restoranlar gördüğünü söyleyen işletme sahibi, Türkiye’de de yemek sektöründe bu projeyi hayata geçireceğini söylemişti. Geçtiğimiz aylarda da faliyete geçen teknoloji restoranı görenlerin ilgisini çektiği gibi çok büyükte olumlu tepkiler aldığını söyledi. Özellikle çocuklar bu teknoloji restoranına ilgisi çok büyük olduğunu söyledi.
Artık müşterilerimizin, dokunmatik masalarımız’daki yer alan dijital menüler sayesinde sipariş verdiklerini anlatan işletme sahini “Demirci” Artık ülkemizde’de teknoloji ön saflarda olduğunu ve müşteriler ve halk tarafından güzel tepkiler aldığını söyledi. Garsonlar tarafından robot garsonları değerlendiren işletme sahibi “robotlar her ne kadar servis yapsa’da insanada ihtiyacımız oluyor ” dedi. Teknolojiyi geliştiren sonuçta insanoğlu onları yönlendirmek ve yönetmesi gereken biziz dedi.
ülkemizde farklı bir hizmet sunmaktan mutluluk duyuyoruz, özellikle çocukları mutlu etmek bizleride çok mutlu ediyor dedi. ülkemizde teknoloji git gide büyüyor gelecekte bizleri ne bekliyor hayretle bekliyoruz.

https://girisimcipusulasi.com/turkiyenin-ilk-teknoloji-restorani-acildi/