lostyazilim

USB Ses Kartı Sorunu

9 Mesajlar 4.337 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

nyigit nyigit WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad N** Y**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 1 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar merhabalar. Laptopunda mikrofon girişi olmadığından dolayı USB ses kartı aldım bende. Ama malesef oda hiç çalışmadı. Acaba Windows 8.1 olduğundan olabilir mi?
USB portları çalışıyor ve cihazda da anladığım kadarıyla sıkıntı yok çünkü windows başlamadan ışığı yanıyor ama windows başlayınca ışığı yanmıyor.
Bu sorunla karşılaşan başka arkadaş varsa ve çözmüşse yardımcı olursa çok sevinirim.

Üründe burada.

wmaraci
reklam

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)
Aygıt yöneticisinden sürücüleri kontol edin. Ses ayarlarından kayıt aygıtı olarak tercih edilen seçenek olduğundan emin olun.

• Üyelik 12.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad N** Y**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 1 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

Batuhan adlı üyeden alıntı

Aygıt yöneticisinden sürücüleri kontol edin. Ses ayarlarından kayıt aygıtı olarak tercih edilen seçenek olduğundan emin olun.

Hocam benim windows ingilizceden başka dil olmuyor biraz sıkıntı yaşıyorum o yüzden ama dediklerinize bakmama rağmen sürü olarak görmüyor.Ne mikrofonda görünüyor ne başka bi yerde.

Ercincaglar Ercincaglar Master Kullanıcı
  • Üyelik 14.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 826
  • Beğeniler 2 / 188
  • Ticaret 40, (%100)
Merhaba,

Eğer çevrenizde var ise başka bir diz üstü bilgisayar ile dener misiniz?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 12.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad N** Y**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 1 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

ErçinÇağlar adlı üyeden alıntı

Merhaba,

Eğer çevrenizde var ise başka bir diz üstü bilgisayar ile dener misiniz?

Malesef hocam evde şu an çalışır vaziyette ki tek bilgisayar.

• Üyelik 14.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 826
  • Beğeniler 2 / 188
  • Ticaret 40, (%100)

nyigit adlı üyeden alıntı

Malesef hocam evde şu an çalışır vaziyette ki tek bilgisayar.

Anladım, fakat gördüğüm kadarıyla hiç bir şekilde USB cihaz ile ilgili bir driver görünmüyor. Cihazda da bir sıkıntı olabilir. Farklı bir bilgisayar ile denemenizi tavsiye ederim. En azından cihazın arızalı olup olmadığını anlayabilirsiniz.

• Üyelik 12.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad N** Y**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 1 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

Anladım, fakat gördüğüm kadarıyla hiç bir şekilde USB cihaz ile ilgili bir driver görünmüyor. Cihazda da bir sıkıntı olabilir. Farklı bir bilgisayar ile denemenizi tavsiye ederim. En azından cihazın arızalı olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Hocam şöyle söylim cihaz zaten 5-10 lira olduğu için ben bi tane daha aldım ve 2 side çalışmıyor. Cihazdan kaynaklı değil gibi yani sanki yazılımsal bir sorun var. Win 8.1 ile alakalı sanırım ama tamda emin değilim.

Ek Olarak:

Hocam şöyle söylim cihaz zaten 5-10 lira olduğu için ben bi tane daha aldım ve 2 side çalışmıyor. Cihazdan kaynaklı değil gibi yani sanki yazılımsal bir sorun var. Win 8.1 ile alakalı sanırım ama tamda emin değilim.

• Üyelik 14.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 826
  • Beğeniler 2 / 188
  • Ticaret 40, (%100)

nyigit adlı üyeden alıntı

Ek Olarak:

Belirttiğiniz durum kısmen doğru olabilir. Çünkü bazı donanımların hala Windows 8 yazılım desteği bulunmuyor. Bu nedenle görükmüyor olabilir.

digidukkan digidukkan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1194
  • Beğeniler 1 / 269
  • Ticaret 5, (%100)
Bu tarz cihazları kullanmanızı tavsiye etmem. Oldukça ucuz olmalarının nedeni, kaliteli üretim yapılmamasıdır ve ufak bir kısa devre dahi anakartınızı yakabilir. Anakartın yanması için yüksek voltaj gerekmez, 1.5 volt bile çok rahat yakabilir.

Ek Olarak: Aynı şekilde 5 - 10 TL arası satılan usb çoğaltıcılarda anakartanıza ciddi hasarlar verebilir.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al