Rick35 adlı üyeden alıntı

Gerçekten doğru bi tespit , Windows kendini şuana kadar sadece arayüz olarak geliştirdi. Olsun varsın birkaç performans artışı oldu yada olmadı hissedemedim bile , Windows 98 , 98 ME , XP , Vista , 7 ve 8 kullandım aralarındaki tek fark arayüz :) Linux'un tek suçu tüm yazılımcılara göre açık kaynak kodlu olması sanırım :confused: Çünkü Adobe neden Linux için yazılım yayınlamasın?


Adobe'nin GNU/Linux için yazılım çıkarmaması Adobe'nin suçu. İsteseler yapabilirler. Ama dünya genelinde kullanım oranı Windows'a oranla çok çok çok düşük olan bir sistem için ekstradan zaman ve emek harcamak istemiyorlar herhalde. Dünyada kullanım oranı %15-%20'lere çıksa hiç bir yazılım firması veya oyun firması buna kayıtsız kalamaz ve GNU/Linux'te çalışacak şekilde yazılımlarını veya oyunlarını hazırlarlar. GNU/Linux'teki OpenGL'in DirectX'ten daha iyi olduğunu okumuştum.

Bende bilgisayar olarak sadece netbook (Asus Eee PC 1005HA) var. Windows'ta 720p videoları izleyemiyorum. Ses düzgün çalışıyor ama video takılıyor. GNU/Linux'te 720p videoları herhangi bir video oynatıcıda rahatlıkla izleyebiliyorum. Demek ki isteyince dilediğin gibi bir işletim sistemi oluşturulabiliniyor. Aynısı oyunlar ve yazılımlar için de geçerli. VLC ve Firefox gibi yazılımların Gnu/Linux versiyonları olduğu gibi.

Adobe için konuşacak olursam, ben şahsen Adobe'nin Windows sürümü için kesinlikle para filan ödemem. Kullanacaksam warez kullanırım. Ama GNU/Linux'te çalışacak olan bir sürümü çıkarsınlar. Bir şekilde imkan yaratıp pahalı da olsa yazılıma para öderim. Zaten bu yaz GNU/Linux'te sık kullandığım bazı yazılımların geliştiricilerine imkanım el verdiğince bağışta da bulunmayı düşünüyorum. Bağış yaparak veya sitemde tanıtımını yaparak destek vereceğim ki gelişip iyi yerlere gelebilsin. Çünkü GNU/Linux gibi bir sistemi kullanmama vesile oldularsa ben de bu iyiliği karşılıksız bırakmak istemem. Her ne kadar geliştiriciler gönüllü olarak bu işi yapsalar da...