Çinli teknoloji ve akıllı telefon markası Xiaomi, akıllı telefonlarda ses dalgalarıyla şarj özelliği için kullanılması öngörülen bir sisteminin patentini aldı.


Gelişen teknoloji ile birlikte hayatımıza birçok yenilik girmeye devam ediyor. Akıllı telefonların gelişmesiyle beraber, şarj sistemleride gelişiyor. İlk olarak süper hızlı şarj özellikli adaptörler, ardından kablosuz şarj cihazları karşımıza çıktı. Teknoloji devleri şarj konusunda da rekabet halindeyken Xiaomi'den büyük bir adım geldi.

Çinli teknoloji devi ve telefon üreticisi Xiaomi, şarj konusunda çıtayı üst seviyelere taşımayı hedefliyor. CNIPA (Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi), internet sitesinden bir haber yayınladı ve şarj teknolojilerinin ne kadar gelişeceğini gözler önüne serdi. Paylaşılan haberde Xiaomi'nin, ses dalgalarıyla telefonları şarj edebilecek bir özelliğin patentini aldığı duyuruldu.

Patenti alınan teknolojide şarj istasyonu, akıllı telefon alıcısı tarafından yakalanabilecek titreşim üreteci içerecek. Yakalanan ses dalgaları bataryayı şarj etmek için elektrik akımına dönüştürülecek. Söz konusu patent, şarj istasyonu çevresinden enerji kazanabilmek için güneş paneli gibi çeşitli dönüştürücüleri kullanabilecek.

Xiaomi tarafından planlanan ses dalgalarıyla şarj teknolojisi, şuan sadece bir patentten ibaret. Ses dalgalarıyla telefonu şarj etmek için uzun bir süre beklememiz gerekebilir.

Kaynak: Teknoloji Haberleri