Teknoloji gelişiyor dünyamız değişiyor her gün yeni bir değişimin ve gelişimin haberini alıyoruz son zamanların en çok gündem konusu olan yapay zeka ve insanların geleceğidir muhakkak ve yapay zeka alanında ileri derecede gelişmiş araştırmalar yapmak için Yapay zeka uygulama ve araştırma merkezi kuruldu.


Merkez İŞ Bankası ve Koç Üniversitesi tarafından ileri düzey araştırmalar yapmak için kuruldu. Merkezin tanıtım toplantısında İŞ Bankasının Genel Müdürü Adnan Bali, Türkiye'nin değişen ve gelişen teknoloji dünyasında öne çıkan ülkeler arasında olması gerektiğini ve ardından da şunları söyledi.

"Yapay Zekâ Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yürütülecek olan, ülkeye katma değer yaratacak ve bilimsel manada bir sıçrama yaşatacak araştırmalar, başka alanlardaki çalışmaları da tetikleyerek yepyeni kapılar açacacak. Dijitalleşmenin ve teknolojik yeniliklerin günümüzdeki en önemli karşılığının yapay zekâ olmaya başladı. Ülkelerin ve ekonomilerin gelişmesinde lokomotif olan tüm sektörlerde dijitalleşmenin, inovasyonun, teknolojinin ayrıştırıcı unsur olduğunu artık çok net şekilde görüyoruz. Dünyanın büyük ekonomilerinde, teknolojiye dayalı şirketler her geçen gün ağırlığını daha da arttırıyor. Dijitalleşme, kodlama, yapay zekâ, robotik endüstriler üzerine inşa edilen; ülkelerin başarısının bilime, eğitime ne kadar önem verdikleri ile doğru orantılı olduğu günümüz dünyasında Türkiye’nin bu ligde olması, teknolojide öne çıkan ülkeler arasında yer alması gerekiyor."

Kaynak: http://bit.ly/39TmcnJ