Yapay Zekanın Kullanıldığı Uygulamalar



AI platformları – Yapay zeka uygulama platformları oldukça gelişmiştir.Bunları yapabilmek için kodlamayı mükemmel derecede bilmeniz gerekir.Yapay zeka platformundaki kodların yazılımıyla robotların hareketleri algılanarak kodlarda meydana gelen değişikliklerle robotun hareketlerinde değişkenlik getirebiliriz.Aslında bütün yaptığımız bir yazılım algoritmasıdır.Yapay zekada bir algoritma ile hareket eder.Bu algoritmada veri tabanı işlemleri oldukça önemlidir.Çünkü yapay zeka kendi veritabanı çerçevesinde gerekli kodlamaları olur.Ve bunun üzerinde davranış gösterir.AI platform programları başlangıç seviyesi için oldukça zordur.Karmaşık bir kodlama yapısına sahiptir.Bunun üstesinden gelebilmek için uzman seviyede bir yazılımcı olmanız gerekir.Aynı zamanda algoritma yapısında da bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.



Chatbot:Özellikle işletmeler açısından kullanılan bir platformudur.Yazılım şirketleri müşterilerinin isteğine göre bir program altyapısını bu sayede hazırlar. Bir chatbot (bazen bir chatterbot olarak da bilinir) metin veya ses etkileşimleri yoluyla bir insanın konuşmasını veya "konuşmasını" simüle etmeye çalışan bir bilgisayar programıdır. Chatbox komut satırı sayesinde yapay zeka kodlamasında bir eylem veya davranış gerçekleştirilebilir.Yapay zeka kodlamalarıyla kullanılan bu botlar insan davranışlarını,konuşma biçimini sezgisel metodlarla uygulayabilirler. Bu tür botlar, kullanıcı ve uygulama arasındaki etkileşimler için uygulama içinde belirli işlevleri yerine getirir. Ve bu esas iş etkileşimleri için kullanılır.Özellikle şirketlerde müşteri hizmetleri olarak bu uygulama çok büyük işlev görür. Örneğin herhangi bir kurumun telefon numarasını arıyorsunuz.Karşınıza bir müşteri hizmetleri yetkilisi çıkıyor.Şu departmana bağlanmak için şu numarayı tuşlayınız.Bu şekilde bir konuşma başlıyor.Arkadaşlar işte bu yapay zekadır.Sebebi ise insanın davranışlarını ses ve görüntüleme dilini aynen yansıtmasıdır.Bütün bunları kendi veritabanıyla birlikte yapar.Yapay zekada chatbox sayesinde büyük adımlar atılmış.Ve geliştirilmiştir. Chatbotlar, müşterilere günün ve haftanın her saatinde katılır ve zaman veya fiziksel bir yerle sınırlı değildir. Bu uygulama, çalışanların saatlerce çalışmasını sağlamak için insan gücüne veya mali kaynaklara sahip olmayan pek çok işletmeye hitap ediyor.

NLP: Yapay zeka kavramını yükleyebilceğimiz bir robota ve ya bir gerece insan davranışlarını yükleme programıdır.NLP, nöroloji, dil ve programlama: İnsan deneyiminin üretiminde yer alan en etkili üç bileşeni kapsayan bir isim olan Nöro-Dil Programcılığı anlamına gelir. Nörolojik sistem vücudumuzun nasıl işlediğini düzenler, dil diğer insanlarla nasıl iletişim kurduğumuzu ve nasıl iletişim kurabildiğimizi belirler ve bizim programlamamız yarattığımız dünya modellerini belirler.Yani bunu kısaca açıklamak gerekirse yapay zeka herhangi bir alanda ya da teknolojik gelişmede etkin bir kavramdır.Bu programlama sayesinde yapay zekada kullanılan robot ve gereçler insan gibi düşünce sistemine sahip olmuş oluyor.Kullandıkları veritabanı sayesinde problemleri kendileri çözebilir.Ve size gerekli çözüm yollarını getirir.

Tımely:öğrenme sistemi üzerine kurulmuş bir programdır.Yapay zekada kullanılan bir tür programdır.Yapılan kodlamarla yapay zeka üzerinde kullanılan gereç ve ya herhangi bir aracın anlık davranışlarını dakika daki kontrol eder.Bunu yaparken zaman ibaresini öne almanız akılcı olacaktır.Çünkü yapay zekada en temel plan zamanlamadır.Bu sayede herşey sistemli bir şekilde ilerler.Yapay zeka ile ilgili olan bütün kodlamaları bu program üzerinden yapabilirsiniz.

Deep Learning Studio, Üretimde görsel bir arayüze sahip iki versiyonda (bulut ve masaüstü) bulunan ilk sağlam derin öğrenme platformudur. Platform, veri toplama, model geliştirme, eğitim, dağıtım ve yönetim için kapsamlı bir çözüm sunar. Yapay zeka geliştirme ve üygulama sürecini basitleştiren bir programdır.Herşey hesaplama dayanır.Tüm veriler ilk önce database dediğimiz veri tabanına yüklenir.Gerekli bilgiler veritabanına yükledikten sonra yapay zeka modeli canlı olarak karşımıza gelir.Bundan sonraki aşamada yapay zekaya çeşitli verileri yüklemek için model üzerinden geliştirme yapılır.Yapay zekada bu adımı bitirdikten sonra sıra geldi.
Yüklediğimiz bu programları platform sayesinde güncellemeye.Güncelleme işlemi bittikten sonra yapay zekada kullanılcak gereç için gerekli kodlar kaydedilir.Ve herşey tamamlanmış olur.


Yapay Zekanın Kullanıldığı Uygulamalar