[CENTER]Apple İşlemciden sonra bataryayı da Samsung'tan almayacak

[/CENTER]

Bildiğiniz üzere Samsung ve Apple aralarında sürekli bir restleşme olmaktadır. Bu restleşmeler sadece mahkeme salonlarında değil de artık buralara kadar sıçradı. Apple bataryayı da Samsung‘dan keserek yeni bir rest daha çekti.
Samsung‘un batarya üretici yan şirketi olan Samsung SDI, Apple için artık batarya üretmediği için Apple’da bu sorunu gidermek için de Çin’de olan Tianjin Lishen Battery ve Amperex Technology şirketleriyle anlaştığı ile ilgili iddia edilmektedir. Ve Apple Samsung dan aldığı bataryalar İpad ve Macbook ta kullandığını da söyleyelim.



Bildiğiniz üzere bu bir ilk değil Apple ve Samsung iki dev şirket için Apple işlemcilerini Samsung‘tan alıyordu ancak Samsung %20 lik büyük bir zam yapınca Apple 2014 yılından itibaren işlemcilerini Samsung‘tan almayacağını bildirmişti. Gördüğünüz üzere şimdi de batarya üretimini durdurmuş bulunmakta.

Apple, Samsung‘tan aldığı donanımsal parçalar sadece işlemci ve bataryadan ibaret değil Apple’ın kullandığı bazı devreleri yine Samsung’tan almaktadır. Görünüşe göre Samsung, Apple parça satışını yavaş yavaş bitirme üzere. Ancak gelecekte bu restleşmelerin sonucunda neler olacağını yinede kestirmek zor.


Kaynak: http://www.tekno-logy.com/appale-islemciden-sonra-bataryayi-da-samsungtan-almayacak.html