Günümüzde sanal gerçeklik gözlüklerinin artmasıyla 360 derece görüntü sunumu önem kazanmaya başladı. YouTube‘da bu alanda geri planda kalmayıp 360 derece video gösterme özelliğini kullanıma sundu.

360 derece video çekme özelliği olan kamera ve ekipmanlarla (IC Real Tech Allie, Giroptic 360cam, Kodak SP360, Bublcam, Ricoh Theta vb.) çekilmiş videolar artık YouTube üzerinden oynatılabilecek. Videoları sanal gerçeklik gözlüğüne sahip olmadan izlemek ne kadar mantıklı bilinmez ama yinede YouTube video içerisinde gezinebilmemiz için gerekli yön aracını sağlamış. Tabi isterseniz mause ile de kontrol edebilirsiniz.

YouTube 360‘ı kullanmanın keyif vereceği bir diğer yer ise Android işletim sistemine sahip telefon ve tabletler olacak. Çünkü YouTube, bu cihazların hareket sensörleri yardımıyla 360 derece videolar içerisinde gezinmemize olanak sağlayacak. Bu kullanım şeklinin kullanılabilirlik açısından daha iyi bir deneyim sunacağı aşikar. iOS işletim sistemi içinde çalışmalara başlanmış ve kısa süre içerisinde kullanıma sunulacağı bildirilmiş.

Kaynak: RetroTekno