Video portalı Youtube çocuklara uygun içeriklerin yayınlanacağı yeni uygulamasını çıkarmaya hazırlanıyor. Android platformu için hazırlanan uygulamanın adı Youtube Kids olarak açıklandı.



Uygulamadan sorumlu olan yönetici Shimrit Ben-Yair, ailelerin istekleri doğrultusunda, çocuklar için uygun içeriklerin barındırılacağı, çocukları tehlikeli olabilecek içeriklerden korumak adına Youtube Kids uygulamasının yayınlayacağını açıkladı.

Uygulama çocuklar için basitleştirilmiş bir arayüz ve ebeveny kontrol özellikleri ile birlikte yayınlanacak. Çocukların kolay kullanımı açısından karmaşık görsellerden arındırılmış ve büyük resimler ile çocukların kafasını karıştırmadan sade bir tasarım yapılmış. Bu özelliklerin yanı sıra Youtube Kids’e sesli arama özelliğide eklenmiş.

Çıkış tarihi

Youtube Kids uygulamasının 23 Şubat tarihinde Android platformu için yayınlanması bekleniyor. Ancak bu konuda yetkililerden resmi bir bilginin gelmediğini belirtelim. Bunun yanı sıra diğer platformlara da ne zaman geleceği açıklanmadı.

KAYNAK: Youtube Kids Geliyor!