Türkiye’de bir anda popülerleşen ve adını her yerde duyamaya başladığımız telegram uygulaması. Bir çok mesajlaşma uygulamasına benzeyen bir uygulama olmakla kalmayıp kendini büyük bir çizgi ile ayıran sıra dışı özellikleri var.

Telegram Uygulaması Nedir?
2
013 senesinde Rus yazılımcıların yayınladığı bu uygulama diğer birçok mesajlaşma uygulamasının yanı sıra oldukça hızlı ve en önemlisi ultra güvenlikli. Güvenlik konusunda o kadar iddalılar ki 2014 yılında bir yarışma düzenleyerek mesajlara ulaşabilene büyük ödüller vadetmiş, ama kimse mesajlara erişim sağlayamamıştır. Sadece bu değil uçtan uça şifreleme özelliğini kullanarak telegramın gizli mesajlaşma özelliği sunan uygulama bu özelliği sayesinde telegramın yöneticileri bile ulaşamıyor o sohbete. Hatta süreli sohbet ayarlayıp belirlediğiniz süre sonucunda sohbetin kendi kendini silmesini bile ayarlayabiliyorsunuz.

Türkiye’de Hızla Yükselen Telegram Kanal Özelliği
Türkiye’de patlayan meşhur telegram kanalları arasında haber, film, ücretsiz kitaplar ve programlar, hem kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor bunun yanı sıra kanal sahiplerine ek gelir kapısı sağlıyor. Gelişen kanal kitleleri instagramdan daha aktif biçimde kullanılıyor. Kanal içerinde yönetici yazılı mesaj, görseller ve video mesajlarının yanı sıra dış bağlantılarıda paylaşılabilir. Eğer sizinde kendi kanalınız varsa yetişemediğiniz durumlarda yada prestij kazanmak gerekirse socialception sitesinde destek alınabilir. Kanalları yönetici tercihine göre ister gizli ister herkese açık yapılabiliyor. Tahmin ediliyor ki facebook gruplarının en büyüğü olan Amacı Olmayan Grup gibi telegramdada gizli ve bu derece büyük kanal ve gruplar bekleniyor.

Yazının devamı ve kaynağı ; https://bidolutekno.com/mobil-uygulama/son-zamanlarda-sikca-duydugumuz-telegram-nedir-1300