Arkadaşlar, merhaba. Ben öğrencilere yönelik çalışmalar yapan bir platformun sosyal medyasının sorumluluğunu yürütüyorum. Bizim etkinliklerde ve sosyal medya kullanımı sırasında karşılaştığımız birtakım sıkıntılarımız var ve bu sorunlara ciddi araştırmalar yapmama rağmen çözüm yolu bulamadım. Yaptığım araştırmaların sonucu da bilgisayarıma virüs bulaştırmaktan öteye gidemedi maalesef. :( Bu sorunlara çözüm bulabilmek için sizlerin yardımlarını bekliyorum. Bu sorunları listelemenin uygun olacağını düşündüm.

Etkinliklerde hashtag akışını sağlayabilmek için bir monitoring servisi arıyoruz. Eskiden biz bu iş için twitterfall adındaki siteyi kullanıyorduk ama bizim kullandığımız özellik maalesef kaldırılmış. Birçoğunuz etkinliklerdeki tweetlerin filtrelenmesinin gerekliliği konusunda benimle aynı düşüncedesinizdir. Bu nedenle twitterın bize sunmuş olduğu hashtag akış bileşenini kullanmak istemiyoruz. Birkaç etkinlikte bu sorunu kişi kartı ile çözdük ama uzun vadede çözüm önerilerine ihtiyacımız var.

Twitter belli bir hesaptan sonra aynı tarayıcı üzerinden hesap açılmasına izin vermiyor. Ancak bundan sonraki hesapları gizli moda geçerek açabiliyorsunuz. Aynı anda birden fazla hesap açmayı sağlayan uygulamalar ve botlar var. Bu konuda da ciddi bir araştırmamız oldu ama yine bir sonuca ulaşamadık.

Sponsorlarımızın bize verdiği destekle birtakım sosyal medya kampanyaları düzenliyoruz. Sosyal medya hesaplarımızın etkileşim sayılarını artırmak için son derece önemli bir yer tutuyor bu kampanyalar. Bu doğrultuda 1., 10, 100. vb. gibi tweetleri bulabilecek Twitter çekiliş botu/sayacına ihtiyacımız var.

Son olarak twitter TT çalışması yapmaya çalışıyoruz. Bağlantılarımız aracılığıyla TT çalışmalarını gerçekleştirmeye çalıştık şu zamana kadar ama çok başarılı olamadık. Bu sorunu çözebilmek için yine benzer çözüm önerilerine ihtiyacımız var.

Arkadaşlar biraz fazla uzun yazdığımın farkındayım ama benim için cidden bu soruların cevaplarını alabilmek önemli. Şu anda sosyal medya departmanına yönelik ayırabileceğimiz bir bütçe yok. Bu nedenle ücretsiz servislerle sorunlara çözüm bulmaya çalışıyoruz. Yalnız bildiğiniz ücretli servisler varsa lütfen benimle paylaşın. Şimdiden destekleriniz için teşekkür ederim.

Ek Olarak: Konu hakkında en ufak bir bilgisi bile olan yok mu arkadaşlar? Bilgi güçtür, paylaştıkça büyür. Sizlerin bu konudaki bilgilerinize ihtiyacım var. :)