Twitter kendisinin onayladığı sistemi artık başvuruya açık hale getirildi. Peki onaylanmış hesap nedir ? nasıl alınır?

Bilindiği üzere Twitter’da mavi tik onayı, veya onay rozeti sistemleri başvurulara açık değildi. Twitter tarafından belirlenen durumlarda, özellikle müzik, oyunculuk, moda, yönetim, politika, din, gazetecilik, medya, spor, iş dünyası ve buna benzer temel ilgi alanlarına mensup hesapları onaylayan Twitter, bu sistemi ünlü marka ve kişilerin sahte hesaplara karşı kendi isimlerini korumaları için kullanıma sunulmuştu.

Ancak Twitter tarafından alınan bir karar ile Twitter’da her kullanıcının kendi hesabını onaylatabilmesine olanak sağlanıyor. Bu sistemde onaylanmak için ise sadece form doldurmak değil, bunun yanında bazı gereklilikleri tamamlamanız lazım;

Twitter Hesabını Onaylatmak İçin Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

- Onaylanmış bir telefon no

- Doğrulanmış elektronik posta adresi

- Kişisel bilgiler

- Profil fotoğrafı

- Bir doğum günü (şirket, marka veya kuruluşlara ait olmayan hesaplar için)

- Bir web sitesi

- Twitter hesabının tüm kullanıcılara açık olması

Twitter Hesabında Olması Gereken Özellikler

- Hesap şahsa aitse hesap adında, kişinin gerçek veya sahne adı olmalı

- Hesap bir ticari kuruluşa aitse, ticari kuruluşun veya şirketin gerçek adı

- Profil ve/veya başlık fotoğrafı kişiye, ticari kuruluşun ya da şirketin markasına ait olmalı.

- Hesap bir ticari kuruluşa veya şirkete aitse, bu hesapla ilişkili e-posta adresi, bu ticari kuruluşa veya şirkete ait bir e-posta adresi olarak kullanılmalı.

Gereken şartlar yerine getirilip hala onay alınmamışsa 30 gün sonra tekrar başvuru yapılabilir.


Twitter Profilimi Nasıl Onaylatırım?



Bahsi geçen tüm şartlar ve durumlar tamam ise buradaki formu Twitter hesabınız ile giriş yapıp doldurarak profilinizin onaylanmasını sağlayabilirsiniz.

Karşınıza gelen formda ilk olarak sizinle alakası olan en az iki tane site girmeniz gerekecek ( ör: website ve facebook hesabınızın linkleri )

İkinci olarak ise profilinizin neden onaylanması gerektiği hakkında bir açıklama yapmanız istenecek. Yapacağınız açıklama en az 500 karakter ve İngilizce olmalıdır.

Ek olarak

– Her gelen başvuruda hesabın sahibi gerçek olsa bile “Ayy kıyamam al sana mavi tık” denmeyecek. Rozetlerin yine denilenlere göre yukarıda belirtildiği gibi ünlü gibi, ya da genel olarak tanınan isimlere verileceği belirtiliyor.

– Twitter takipçi, RT ya da beğeni sayısına değil, direkt olarak hesabın belirtilen durumlarına bakarak bir karara varıyor.


www.todaystechno.com