Bir forum sayfası ;



    [*] header
    [*] headinclude
    [*] navbar
    [*] forumhome
    [*] forumhome_forumbit_level1_nopost
    [*] forumhome_forumbit_level2_post
    [*] forumhome_lastpostby
    [*] forumhome_subforum templateleri
    [*] footer






    [*] Header


Header templatesinde Forum banneri ve login girişi/giriş yapılmış kullanıcı alanı kodlarını bulabilirsiniz.
Arama kutusu ve menüler header templatesine bağlı değildir.
Her sayfada diğer templateler tarafından çağırılır yapacağınız değişiklik her sayfada görüntülenebilir.
Ekran görüntüsü ;





    [*] Headinclude


Headinclude templatesi forumun ana mekanizması sayılabilir. Buradaki kodlar görüntüyü görsel olarak değiştirmez ama arkaplanda içinde tuttuğu bilgiler ile forumun ana göbeğine etki eder.
Basit bir html yapısını düşünürsek head taglarını hepimiz biliriz bu bölümde harici javascript,css dosyalarımızı çağırırız yada içeride elle manuel tanımlarız veyahut meta taglar tanımlarız. İşte bu bölümde bizim head taglarımızın arasına yazdığınız kodları saklar.
Bazen jscript, css dosyalarının header templatesinden entegre edildiğine şahit oluyoruz bunun yerine headinclude templatesi doğru olanıdır. Headinclude templateside her template tarafından çağırılır.



    [*] Navbar


Navbar templatesi vBulletin3 sürümünde login kısmını içerisinde barındırmaktaydı ama şimdi bu görevi header templatesine devretmiş ve yükünü azaltmıştır.
Templatenin sakladığı kodlar ise menü, arama kısmı ve breadcrumb navigasyon kısmını içerisinde barındırmaktadıtr.
Unutmadan misafirlere ise sarı kutu içerisinde üye olunuz yazısınıda saklar.
Ekran görüntüsü ;






    [*]Forumhome


Forumhome templatesine geldi sıra evet her anasayfa sorununda adres olarak gösterilen forumhome templatesi o kadar masumdur ki hiç birşey yapmadan suçlu konumuna düşer.


Onun suçu adının forumhome olmasıdır. Görsel olarak içerisinde etki edebileceğiniz bölüm ise Forumları okundu kabul et ve Yöneticileri görüntüle bölümünden başlamaktadır ve footerdan önce bitmektedir yukarıda kısımlarda sadece sayfa adı ve açıklama gibi iki satırlık bilgi tutmaktadır.
Tabi ki diğer kısımları çağırarak bünyesine dahil eder görsel açıdan etki etmez.
Ekran görüntüsü ;






    [*]forumhome_forumbit_level1_nopost


forumhome_forumbit_level1_nopost templatesi ise 3 sürümüne göre tcat-thead diye tabir ettiğimiz mavi ve gri alanı içerisinde barındırır.
Ekran görüntüsü;





    [*]forumhome_forumbit_level2_post


Kuyruğun koptuğu template işte yukarıda ismi yazılı

Bu azılı template içerisinde forum başlarındaki iconları forum isimlerini vs. vs. herşeyi içerisinde barındırıyor. İki kısmı ise diğer templatelerde çağırarak bünyesine dahil ediyor.
Bu templateyi komple silerseniz orta kısım gider ama bu değildir ki her yeri bu templaden düzenleniyor bazen bünyesine dahil etme olasılığınıda göz önünde bulundurmamız gerekir.
Mavi ile seçilmiş alanlar dahil edilen lastpostby ve subforum templatelerinden gelir.
Ekran görüntüsü ;





    [*] forumhome_lastpostby


Templatenin içerisinde ise son mesaj,kimin yazdığı ve ne zaman yazdığı bilgisini tutar bu template forumhome_forumbit_level2_post templatesin tarafından çağırılır ve görünüme etki eder.
Ekran görüntüsü ;






    [*]forumhome_subforum templateleri


subforum templateleri ise adından anlaşılacağı gibi alt forumlara etki eder forumhome_forumbit_level2_post templatesi tarafından çağırılır ve hizmet etmek zorunda bırakılır


Ekran Görüntüsü ;






    [*]footer


Footer templatesinde tutulan bilgi ise kısa ve özdür bazı arkadaşlarımız bu templateyi şişirirler çok kötüde bir görüntü yaratırlar.
İçerisinde tuttuğu değerler ise mavi kutu içerisinde dil seçimi , tema seçimi, admin-mod- iletişim vs. linklerdir ve son olarak copyright bilgilerini tutar.