KuKLy adlı üyeden alıntı
Alırsak hangi seriyi almalıyız hangisini önerirsiniz ? Çok dikkatli olmak lazım. Forum üzerinde satan birileri var mı acaba ?
www.websosyal.net site adresim hocam, eksikleri var siteyi yavaş yavaş yapmaktayım.
Siteniz üzerinde MyBB yazılımını kullanıyorsunuz. Impex ile geçişte istediğiniz vBulletin sürümünü tercih edebilirsiniz. vBulletin konusunda uzman olduğum için kişisel kanaatimi söyleyecek olursam 3.8.x serisi her zaman için en ideal sürüm seçimi olacaktır. 2010 yılında çıkarılan vBulletin 4, 2012 yılında çıkarılan vBulletin 5 sürümleri mevcuttur ancak bana kalırsa hiçbiri stabilite yönünden vBulletin 3'ün yanına yaklaşamaz. vBulletin 3'ü kodlayan ekipteki bazı geliştirici ve yazılımcılar XenForo adındaki forum yazılımını ürettiler. Yani vBulletin 4 ve vBulletin 5 sürümlerini üreten ekip eski ekipten kan kaybederek yeni sürümleri geliştirdi, bana kalırsa bunun eksikliği de hissediliyor zira yeni nesil kodlama yapısına sahip olmasına rağmen eski tadı vermiyor, veremiyor. Windows işletim sistemleri içerisindeki XP'nin klasikleşmiş tadı gibi düşünebilirsiniz.
vBulletin 3 lisansı, eğer bulabilirseniz hem cebi de yakmayacaktır. Bugün sıfır bir vBulletin 5 lisansı aldığınızda neredeyse bin TL masraf edersiniz çünkü sıfır vBulletin 3 veya 4 lisansı alamazsınız. Ancak ikinci el, güvenilir bir vBulletin 3 lisansı size 150 TL gibi bir fiyata maal olacaktır.
Güvenilir satıcıları forum üzerinden bulabilirsiniz, hesap alım satım kategorisine bunun için konu açabilirsiniz. Ben lisans satmıyorum ama isterseniz bulduğunuz lisansın güvenilirliği ve satıcı hakkında araştırma konusunda yardımcı olabilirim.
Şöyle bir şey daha belirteyim. WM Aracı gibi Türkiye'nin en büyük webmaster forumlarından birisi de vBulletin 3 kullanmaktadır. Yine Türkiye'nin en büyük genel forumlarının başını çeken FrmTR üzerinde de vBulletin 3 yazılımı responsive tema ile desteklenmiş biçimiyle kullanılıyor. Lider platformlar hep 4 ve 5 serilerine rağmen, XenForo'ya rağmen hâlâ vBulletin 3'ü kullanıyor.