Giriş Yap / Kayıt Ol

WM Aracı'na üyelikler tekrar açıldı! Kayıt olmak için TIKLAYIN!


Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > vBulletin

vBulletin if Koşulları

  #1  
Okunmamış 29 Eylül 2011, 22:38
publichtml Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 07 Eylül 2011
Cinsiyet:
Meslek: Belirtilmedi
Ad, Soyad:
Mesajlar: 250
Beğeniler: 19 / 4
Ticaret: 0, 0%
vBulletin if Koşulları

<if condition="$show['member']">Bu içeriği sadece kayıtlı üyeler görebilir.</if>
<if condition="$show['guest']">Bu içeriği sadeve misafirler görebilir.</if>

<if condition="$bbuserinfo['userID'] == 2">Bu içeriği sadece ID'si 2 olan üye görebilir.</if>
<if condition="$bbuserinfo['userID'] != 2">Bu içeriği ID'si 2 olan üye göremez.</if>

<if condition="$bbuserinfo['languageID'] == 1">Bu içeriği sadece ID'si 1 olan forum dilini kullanan görebilir.</if>
<if condition="$bbuserinfo['languageID'] != 1">Bu içeriği ID'si 1 olan forum dilin kullanmayan görebilir.</if>

<if condition="$bbuserinfo[usergroupID] == 2">Bu içeriği sadece grup ID'si 2 olan görebilir.</if>
<if condition="$bbuserinfo[usergroupID] != 2">Bu içeriği sadece grup ID'si 2 olmayanlar görebilir.</if>

<if condition="in_array($bbuserinfo['usergroupID'], array(2, 6, 7))">Bu içeriği grup ID'si 2,6 ve 7 olan görebilir.</if>
<if condition="!in_array($bbuserinfo['usergroupID'], array(2, 6, 7))">Bu içeriği grup ID'si 2,6 ve 7 olmayan görebilir.</if>

<if condition="$bbuserinfo[posts] > 100">Bu içeriği 100'den fazla mesajı olanlar görebilir.</if>
<if condition="$bbuserinfo[posts] < 100">Bu içeriği 100'den az mesajı olanlar görebilir.</if>
<if condition="$bbuserinfo[posts] == 100">Bu içeriği mesaj sayısı tam 100 olanlar görebilir.</if>
<if condition="$bbuserinfo[posts] != 100">Bu içeriği mesaj sayısı tam 100 olmayanlar görebilir.</if>

( >= ve <= bu sekildede kullanabilirsiniz. )


<if condition="$show['searchbuttons'] AND $bbuserinfo[posts] >100">Bu içeriği sadece aramayı kullanan ve 100'den fazla mesajı olan görebilir.</if>

Veya bu şekilde de olur:
<if condition="$show['searchbuttons'] && $bbuserinfo[posts] >100">Bu içeriği sadece aramayı kullanan ve 100'den fazla mesajı olan görebilir.</if>

<if condition="$show['searchbuttons'] OR $bbuserinfo[posts] >100">Bu içeriği sadece aramayı kullanan ya da 100'den fazla mesajı olan görebilir.</if>

Veya bu şekilde de olur:
<if condition="$show['searchbuttons'] || $bbuserinfo[posts] >100">Bu içeriği sadece aramayı kullanan ya da 100'den fazla mesajı olan görebilir.</if>

<if condition="in_array($forum['forumID'], array(1,2,3,4,5))">Bu içerik sadece forum ID si 2.3 ve 4 olan bölümde gösterilir.</if>
<if condition="!in_array($foruminfo[forumid], array(1,2,3,4,5))">Bu içerik forum ID si 2,3 ve 4 olmayan bölümlerde gösterilir.</if>

<if condition="$forumID == 5">Bu içerik sadece forum ID si 5 olan bölümde gösterilir.</if>
<if condition="$forumID != 5">Bu içerik sadece forum ID si 5 olmayan bölümlerde gösterilir.</if>


Sorgulamalarda <else /> (yoksa) 'da kullanabilirsiniz.

<if condition="$bbuserinfo[posts] == 100">Bu içeriği sadece mesaj sayısı tam 100 olanlar görebilir. <else /> (yoksa bunu uygula) Bu içeriği sadece mesaj sayısı tam 100 olmayanlar görebilir.</if>
CezaLet, Deepblue, Can Kaya ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  #2  
Okunmamış 09 Temmuz 2012, 14:48
kyemr Adlı Üyenin Avatarı
Telays.com
 
Üyelik Tarihi: 24 Haziran 2012
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Belirtilmedi
Ad, Soyad:
Mesajlar: 48
Beğeniler: 15 / 23
Ticaret: 0, 0%
Bunlarda vBulletin 4 sürümü içindir ;

Sadece üyeler görebilir ;
PHP- Kodu:
<vb:if condition="$show['member']">Buraya yazılanlar sadece üyeler tarafından görülebilir.</vb:if> 
Misafirler görebilir ;
PHP- Kodu:
<vb:if condition="$show['guest']">Buraya yazılanlar sadece misafirler tarafından görülebilir.</vb:if> 
Belirtilen gruplara gösterim ;
PHP- Kodu:
<vb:if condition="is_member_of($bbuserinfo, 1,2,3)">Sadece 1,2 ve 3 id'li kullanıcı grupları görebilir.</vb:if> 
Belirli bir kullanıcıya gösterme ;
PHP- Kodu:
<vb:if condition="$bbuserinfo['userid'] == 5">Sadece 5 id'li kullanıcı görebilir.</vb:if> 
Belirli bir kullanıcıyı hariç tutarak gösterme ;
PHP- Kodu:
<vb:if condition="$bbuserinfo['userid'] != 5"5 id'li kullanıcı hariç herkes görebilir.</vb:if> 
Moderatörler görebilsin ;
PHP- Kodu:
<vb:if condition="can_moderate()">Tüm moderatörler görebilir.</vb:if> 
Belli forumda gösterme ;
PHP- Kodu:
<vb:if condition="$forum[forumid] == 1">Sadece 1 id'li forumda görünür.</vb:if> 
Belli bir forumu hariç tutarak gösterme ;
PHP- Kodu:
<vb:if condition="$forum[forumid] != 1">1 id'li forum hariç tüm forumlarda görülür.</vb:if> 
Çoklu forumda gösterme ;
PHP- Kodu:
<vb:if condition="in_array($forum['forumid'], array(1,2,3))">1,2 ve 3 id'li forumlarda görülür.</vb:if> 
Belli sayfada gösterme ;
PHP- Kodu:
<vb:if condition="THIS_SCRIPT == 'calendar'">takvim sayfasında ise görebilir.</vb:if> 
Belli bir sayfayı hariç tutarak gösterme ;
PHP- Kodu:
<vb:if condition="THIS_SCRIPT != 'calendar'">takvim sayfası hariç diğer sayfalarda görünür.</vb:if> 
Özel değişkenler ile çalışma ; (Eğer değişkenimiz eşit ise uygulanabilir.)
PHP- Kodu:
<vb:if condition="$customvar == blah">Değişkenimize göre bir şeyler yaptırabiliriz.</vb:if> 
Özel değişkenler ile çalışma ; (Eğer değişkenimiz eşit değilse uygulanabilir.)
PHP- Kodu:
<vb:if condition="$customvar != blah">Değişkenimize göre bir şeyler yaptırabiliriz.</vb:if> 
if-else kullanımı ;
PHP- Kodu:
<vb:if condition="$show['guest']">Misafir kullanıcılara görünür.<vb:else />Kayıtlı üyelere görünür.</vb:if> 
if-else if kullanımı ;
PHP- Kodu:
<vb:if condition="$show['guest']">Misafir kullanıcılara görünür.
<
vb:elseif condition="is_member_of($bbuserinfo, 5,6)" />Sadece 5,6 kullanıcı grubu görebilir.
<
vb:else />Kayıtlı kullanıcılar görebilir.
</
vb:if> 
Kaynak : vBulletin.Org Türkçe çeviri şahsıma aittir.
Atakan, CezaLet, Deepblue ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  #3  
Okunmamış 23 Ekim 2012, 16:04
Baylas Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 02 Şubat 2012
Cinsiyet: Erkek
Ad, Soyad:
Mesajlar: 13
Beğeniler: 1 / 0
Ticaret: 0, 0%
İkinizinde ellerine sağlık çok iyi oldu bu lazım oldukça açıp bakıyorum bir süre sonra ezberlerim ama konuyuda takip ediyorum sürekli
Edepsizliğin Başladığı Yerde, Edebiyat Biter...
  #4  
Okunmamış 04 Şubat 2014, 12:34
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 01 Kasım 2013
Yaş / Cinsiyet: 36 / Erkek
Meslek: Pc Operatör
Ad, Soyad: Sa... Gü...
Mesajlar: 75
Beğeniler: 6 / 5
Ticaret: 1, 100%
Vbulletin harici sayfa oluşturdum.
Sayfaya
Alıntı:
<vb:if condition="is_member_of($bbuserinfo, 1,2,3)">Sadece 1,2 ve 3 id'li kullanıcı grupları görebilir.</vb:if>
kodunu ekledim fakat yine her grup görebiliyor o sayfayı yanlış birşey mi yaptım acabayardımcı 0olur musunuz?
  #5  
Okunmamış 04 Şubat 2014, 12:38
Mertcan Adlı Üyenin Avatarı
Hayat kısa, kuşlar uçuyor
 
Üyelik Tarihi: 05 Şubat 2012
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Yatırım
Konum: Antalya
Ad, Soyad: Me... Ka...
Mesajlar: 5.552
Beğeniler: 1516 / 40
Ticaret: 32, 100%
Alıntı:
HeartLessNet Adlı Üyeden Alıntı
Vbulletin harici sayfa oluşturdum.
Sayfaya

kodunu ekledim fakat yine her grup görebiliyor o sayfayı yanlış birşey mi yaptım acabayardımcı 0olur musunuz?
Sayfanın görüntülenmesini istemediğiniz bölümün üzerine:
<vb:if condition="is_member_of($bbuserinfo, 1,2,3)">
Kodlarını ekleyin.
1,2,3 olan yerleri kendi üye grubu idleriniz ile değiştirin.

İf kodunu kapatmayı unutmayın
Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur.
  #6  
Okunmamış 04 Şubat 2014, 12:46
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 01 Kasım 2013
Yaş / Cinsiyet: 36 / Erkek
Meslek: Pc Operatör
Ad, Soyad: Sa... Gü...
Mesajlar: 75
Beğeniler: 6 / 5
Ticaret: 1, 100%
Aynen dediğiniz gibi yaptım ama yine görünüyor sayfa. Vbulletin versionum 3.8.4.

Ek Olarak: Eminim bilen biri vardır bunu.
  #7  
Okunmamış 13 Nisan 2014, 14:16
barisay Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 14 Şubat 2013
Yaş / Cinsiyet: 29 / Erkek
Konum: Konya
Ad, Soyad: Ba... Ay...
Mesajlar: 1.387
Beğeniler: 429 / 145
Ticaret: 60, 100%
Teşekkürler Kodlar için peki bu kodu 0 bir php de çalıştırmak için vbulletinin hangi dosyasını çekmemiz gerekiyor.
skype: baris.ay.
  #8  
Okunmamış 13 Şubat 2015, 16:07
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 01 Kasım 2013
Yaş / Cinsiyet: 36 / Erkek
Meslek: Pc Operatör
Ad, Soyad: Sa... Gü...
Mesajlar: 75
Beğeniler: 6 / 5
Ticaret: 1, 100%
1 yıl geçmiş üstünden bilen yok.
  #9  
Okunmamış 27 Şubat 2015, 17:17
Mertcan Adlı Üyenin Avatarı
Hayat kısa, kuşlar uçuyor
 
Üyelik Tarihi: 05 Şubat 2012
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Yatırım
Konum: Antalya
Ad, Soyad: Me... Ka...
Mesajlar: 5.552
Beğeniler: 1516 / 40
Ticaret: 32, 100%
Alıntı:
HeartLessNet Adlı Üyeden Alıntı
1 yıl geçmiş üstünden bilen yok.
Mesajını görmemişim. vBulletin sürümün eğer 3.8.4 ise yanlış kodu kullanmışsın.
Senin kullanman gereken kod: <if condition="in_array($bbuserinfo['usergroupID'], array(2, 6, 7))">Bu içeriği grup ID'si 2,6 ve 7 olan görebilir.</if>
Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur.
  #10  
Okunmamış 21 Ekim 2015, 11:31
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 29 Eylül 2015
Yaş / Cinsiyet: 25 / Erkek
Ad, Soyad: Mi... Şi...
Mesajlar: 21
Beğeniler: 2 / 14
Ticaret: 0, 0%
Bunu belirli bir ip rangesine gizleyebilirmiyiz?
http://www.diziforum.net/
Türkiye'nin Dizi Film Paylaşım Takip Tartışma Forumu.
Cevap Yaz Favorilerime Ekle



Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > vBulletin


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 19:52.