-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba. Bir site geliştiriyorum. Kullanıcılar resim yükleyebilecek. Burada resimler için bir tablo oluşturacağim ancak tüm resimleri tek bir tabloda kullanıcı adı ile birlikte mi tutmalıyım yoksa her kullanıcı için ayrı bir tablo mu create etmeliyim. Eğer aynı tabloda tutarsam her kullanıcı profiline girdiğinde süreklı aynı tablodan sorgu yapacak. Bu da sistemi zorlar diye düşünüuorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?
VipTema
Vip Tema Web Tasarım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
-
-
Ad Soyad
Ö** I**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Bir kullanıcıya ait birden fazla resim varsa mysql kullanıcı tablosunda her kullanıcı için json formatta tutmak daha mantıklı geliyor bana. Resimlere ihtiyaç olduğunda kullanması da kolay. Hem de bir kullanıcıyı silersen tek satırda resim bilgisini de silmiş oluyorsun. Ayrıca resimler tablosundan kullanıcı id si ile eşleşen resimleri silmekten daha pratik.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Json formatta nasıl tutulur bilemiyorum. Birden fazla resim olacak evet. Bunu ayri bir tablo olarak tutup bu taploda hangi kullanicinin hangi resimleri attigini tutmak dediginiz sey anladigim kadariyla. Yanlis anlamamisimdir umarim. Dediginizi biraz arastirayim
VipTema
Vip Tema Web Tasarım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
-
-
Ad Soyad
Ö** I**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
phpmyadminde tablonuzu tasarlarken resim sutununun tipini json olarak ayarliyorsunuz hepsi bu.
Resimleri çekerken de örneğin.
$kullanicilar = json_decode($kullanici['resim'],true);
foreach($kullanicilar as $resim){
echo $resim;
}
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek