lostyazilim
tr.link

SQL Sorguları Yardım

2 Mesajlar 635 Okunma
acebozum
tr.link

TurKLoJeN TurKLoJeN WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.11.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Pentester ve Webmaster
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad O** S**
  • Mesajlar 24
  • Beğeniler 9 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar yarın sınavım var ve hocam bana geçen sene sorduğu soruları verdi çalışmam için lakin bazı soruları yapamadım yardımcı olurmusunuz ?

Takıldıklarım

1 - Yıllık ortalama maaşının 200 bin tl üzerinde olan departman bilgilerini tutuldu bir view tablo oluşturan sql cümlesini yazın

2 - Personel ve Departman tablolarının aynı veri tabanında olduklarını göz önüne alarak " bilgi işlem ve muhasebe bölümü yöneticileri kimdir?" sorgusu nedir ?

3 - personel tablosunda cinsiyeti kadın olan ve doğum tarihi 01/01/1980 den büyük olan personeli ad ve soyadlarını baş harfleri büyük olucak şekilde listeleyen SQL cümlesi

-------------------

Tablolar

Personel Tablosu

sicil | ad | soyad | cinsiyet | dogum_tarihi | maas | deprt_kod

Departman Tablosu

dep_kod | dep_ad | dep_oda_no | dep_yonetici_no

Hayattan Nefret Etmek İçin Bir Sebep Bulucaktık Zaten
wmaraci
reklam

selomany selomany WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Front-end Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** G**
  • Mesajlar 95
  • Beğeniler 13 / 31
  • Ticaret 0, (%0)
1.) SELECT * FROM Personel AS prs LEFT JOIN Departman AS dpr
ON prs.deprt_kod = dpr.dep_kod WHERE AVG(prs.maas) > 200000

2.) SELECT * FROM Personel AS prs LEFT JOIN DEPARTMAN AS dpr ON prs.deprt_kod = dpr.dep_kod LIKE dpr.dep_ad = 'Bilgi İşlem' (Muhasebe sorgulanacağı zaman Bilgi İşlem yerine Muhasebe Birimi de yazılabilir)

3.) Select * From Personel where Cinsiyeti = 'Bay' and dogum_tarihi > '01/01/1980'

3. sorguda ilk harflerini büyük diğerlerini küçük yazmak için bildiğim kadarıyla SQL fonksiyonu yazman gerekiyor. Şu an bilgisayarda olmadığım için http://www.muratozenses.com/ilk-harf-buyuk-digerlerini-kucuk-yapan-formul/ şu linkten faydalanabileceğini düşündüm. Umarım yardımcı olur.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al