lostyazilim
tr.link

Takipleşmek için mysql yapısı nasıl olmalı?

2 Mesajlar 743 Okunma
lstbozum
tr.link

idea idea WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 448
  • Beğeniler 165 / 44
  • Ticaret 4, (%75)
Kullanıcıların birbirini takip edeceği bir mysql yapısı oluşturmak istiyorum. ama hiçbir fikrim yok.

Kodladığım PHP'de kullanıcılar yalnızca kendi profilinde paylaşım yapabiliyor. Ben istiyorum ki kullanıcılar arası bir etkileşim olsun. Kullanıcılar birbirlerini takip edebilsin...

ÖRNEK:
Mantık Twitter/Facebook gibi olacak. A kullanıcısını B kullanıcısı takip ederse... B kullanıcısının ekranında A kullanıcısının paylaştığı text görünecek.

Mysql tabloları vs. nasıl ayarlamalıyım?

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

İyi bayramlar.

Ek Olarak: Şimdi şöyle bir şey buldum: http://stackoverflow.com/questions/7218969/how-to-implement-followers-for-users-as-in-twitter?answertab=votes #tab-top

Table `followers`

id
user_id
follows_id

user_id kişinin kendisi, follows_id de takip etmek istediği kişi.

buna ilave fikri olan varsa yazabilir.

wmaraci
reklam

0Derece 0Derece WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** U**
  • Mesajlar 355
  • Beğeniler 27 / 104
  • Ticaret 0, (%0)
basitce aciklayacak olursam; takip isimli bir tablo olusturdugunu varsayalım. id, takipedenid, takipedilenid şeklinde iki kolon oluşturursun.

diyelimki 0derece kullanıcısı ana sayfada diger kisilerin paylasimlarini gorecek hemen mysql sorgusunu calıştırırsın:

SELECT takipedilenid FROM takip WHERE takipedenid="--0derecekullanicisininidsi--"

çıktı olarak 0derece'nin takip ettiği kullanıcıların id si gelecek. o kullanıcılar paylaşımlarını çektiğinde iş bitecek.
idea

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al