reklam
reklam

Veri tabanındaki sayısal sütunlara veri yazmak ŞART MI!

  1. Konuyu Paylaş
11 Mesajlar 1.870 Okunma
reklam

BEYAZMASTER BEYAZMASTER YÜCE ALLAH'IN aciz 1 kulu Kullanıcı
  • Üyelik 04.02.2020
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Yazılım...
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 541
  • Beğeniler 147 / 147
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar...

Veri tabanında tinyint ve double olan iki sütun var.

1) Her iki sütunun da varsayılan değerlei NULL

2) Formlarda her ikisini ilgilendiren kısımlar require DEĞİL

BU İKİ DURUMA RAĞMEN FORM İÇİNDE İKİSİNE DE DEĞER YAZILMAZ İSE KAYIT/GÜNCELLEME GERÇEKLEŞMİYOR!


Sanırım bilmediğim birşey var...

Aydınlatırsanız sevinirim...
 

 

ÖNCE "İYİ,DOĞRU,GÜZEL BİR İNSAN" OLMAK (VEFA,TEVAZZU,NAİFLİK,SAYGI,...) GEREK!
Sonra wm oluruz.
medyasosyal
reklam

darkcoder darkcoder WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.10.2020
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** Y**
  • Mesajlar 139
  • Beğeniler 2 / 45
  • Ticaret 3, (%100)
Eğer sütunu oluştururken "boş olamaz" demediyseniz zorunlu değil.
 

 

BEYAZMASTER BEYAZMASTER YÜCE ALLAH'IN aciz 1 kulu Kullanıcı
  • Üyelik 04.02.2020
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Yazılım...
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 541
  • Beğeniler 147 / 147
  • Ticaret 0, (%0)
darkcoder

"1) Her iki sütunun da varsayılan değerleri NULL"

Demediğimi zannediyorum...

Başka birşey var henüz çözemediğim!
 

 

ÖNCE "İYİ,DOĞRU,GÜZEL BİR İNSAN" OLMAK (VEFA,TEVAZZU,NAİFLİK,SAYGI,...) GEREK!
Sonra wm oluruz.

darkcoder darkcoder WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.10.2020
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** Y**
  • Mesajlar 139
  • Beğeniler 2 / 45
  • Ticaret 3, (%100)
SQL sorgunuzu paylaşabilir misiniz?
 

 

wmaraci reklam

BEYAZMASTER BEYAZMASTER YÜCE ALLAH'IN aciz 1 kulu Kullanıcı
  • Üyelik 04.02.2020
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Yazılım...
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 541
  • Beğeniler 147 / 147
  • Ticaret 0, (%0)


$sorgu = "UPDATE pro SET

product_price=:product_price

WHERE product_id = :product_id";

 

 

ÖNCE "İYİ,DOĞRU,GÜZEL BİR İNSAN" OLMAK (VEFA,TEVAZZU,NAİFLİK,SAYGI,...) GEREK!
Sonra wm oluruz.

darkcoder darkcoder WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.10.2020
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** Y**
  • Mesajlar 139
  • Beğeniler 2 / 45
  • Ticaret 3, (%100)
Hata olarak bir şey döndürüyor mu ekranda ?
 

 

BEYAZMASTER BEYAZMASTER YÜCE ALLAH'IN aciz 1 kulu Kullanıcı
  • Üyelik 04.02.2020
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Yazılım...
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 541
  • Beğeniler 147 / 147
  • Ticaret 0, (%0)
Hata belirtmiyor.

Bu konuyu açmadan hemen önce;

tinyint olanı ===> char yapıp sorunun bir tanesini aşmıştım.

O sütuna normal sayı yazdırmam kafi.

Fakat diğer sütuna küsüratlı fiyat yazdıracağım için değiştirmedim...
 

 

ÖNCE "İYİ,DOĞRU,GÜZEL BİR İNSAN" OLMAK (VEFA,TEVAZZU,NAİFLİK,SAYGI,...) GEREK!
Sonra wm oluruz.

darkcoder darkcoder WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.10.2020
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** Y**
  • Mesajlar 139
  • Beğeniler 2 / 45
  • Ticaret 3, (%100)
Değiştirmenize gerek yok.

if($_POST['veri']){
$veri=$_POST['veri'];
$hazirla=$nesse->prepare("UPDATE tablo SET veri=? WHERE id=?");
$hazirla->execute(array("$veri","1"));
if($hazirla){
echo "Düzenlendi";
}else{
echo "Düzenlenmedi";
}
}


?>















İşlem yapılan tabloda tinyint ve double sütunlar bulunmakta ve düzenlendi olarak ekrana yazıyor ve veritabanında güncelliyor. Muhtemelen kod kaynaklı veya mysql kaynaklı bir problem yaşıyorsunuz.
BEYAZMASTER

kişi bu mesajı beğendi.

BEYAZMASTER BEYAZMASTER YÜCE ALLAH'IN aciz 1 kulu Kullanıcı
  • Üyelik 04.02.2020
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Yazılım...
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 541
  • Beğeniler 147 / 147
  • Ticaret 0, (%0)
Sorun sadece localhost ile sınırlı...

Mysql ile alakalı zira diğer herşey aynı...
 

 

ÖNCE "İYİ,DOĞRU,GÜZEL BİR İNSAN" OLMAK (VEFA,TEVAZZU,NAİFLİK,SAYGI,...) GEREK!
Sonra wm oluruz.

YazılımMimarı YazılımMimarı Eski adi: Turgay Can Kullanıcı
  • Üyelik 25.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Engineering Director
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** C**
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 2 / 259
  • Ticaret 0, (%0)
db tablonuzun ddl scriptlerini paylaşın.

ddl script : tablo nun create script'i

küsüratlı veri yazdıracağım demişsin :) eğer tablodaki alan int ise küsüratlı değer yazdıramazsın.

int : tam sayı değeri içindir

parasal değer ise; decimal data tipini kullanman daha doğru olur.
 

 

https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al