Merhaba arkadaşlar.

1 Ekim 2014 yılında açmış olduğum, Haziran 2016’ya kadar 2 yıl boyunca gözüm gibi baktığım web sitemi başka bir projeme sermaye olması için satıyorum. Konusu vücut geliştirme ve fitness üzerine.

Domain: http://fitnessegitmeni.com

Domain süresi Eylül 2019’da sona eriyor. Günlük tekil ziyaretçi 2-3 ay önceye kadar günde 1,5K idi. Temayı değiştirdiğimden midir, ramazan ayında olduğumuz için midir bilemem son zamanlarda günde 1K devam etmekte. Resimden göreceğiniz üzere ziyaretler tamamen organik. Sosyal medya vs. kullanımıyla çok iyi yerlere gelebilir.

Ben 2 yıldır hiç ilgilenmedim. (Eski kullandığım tema ücretsiz Trident Lite temasıydı. Şu anki tema kendi tasarımım. Hazır şablon kullanılmadı, kendim tasarladım ve kodladım. Temada siteyle birlikte verilecek.)

Bu arada siteye son 2 yıldır hiçbir şey eklemememe rağmen kendi kendine ziyaretçisi arttı ve değerlendi. Bir supplement firması kendisi mesaj attı ve reklam vermek istedi. 1,5 yıldır devamlı olarak reklam alıyorum. Buradan reklam gelirim aylık 150TL. Genel olarak ödemeleri 2-3 aylık yapıyor. Her ayın başında ödeme zamanı geliyor.

Bunun dışında adsense geliri (1 Ocak 2017 - 1 Haziran 2017 Arası / 5 Ay);

Son 5 ayda adsense geliri ortalama aylık 70TL. Bu ay ramazan nedeniyle adsense kazancı düştü. Ekran görüntüsünü aşağıda görebilirsiniz.

Siteyi yayınlamadan önce 260 tane yazı yazmıştım ve düzenli olarak 2 sene yazı yayınladım. Toplam yayınladığım yazı sayısı 152. Bu süreçte yeni eklediğim bazı yazılarla birlikte elimde 126 yayınlanmamış yazı mevcut. Yazıların çoğu şu an sitede gördüğünüz kalitededir. Hatta şu an sitedeki yazılara göre biraz daha uzun. 3 sene önce hepsini birlikte yazmıştım. Site satışında elimde bu içeriklerin hepsini vereceğim. Yayınlanmamış içeriklerde resim yoktur. Yalnızca içerik kısmı vardır.

Şu an aylık ortalama 220TL geliri olan sitemi 12 aylık geliri + 126 hazır içeriği+ özgün teması ile birlikte satmayı düşünüyorum. Belirlediğim fiyat 220x12 + 126x5 + ÖzgünTemaDeğeri + KaliteliDomain = 3500 TL’dir.

Ben 2 senedir ilgilenmediğim için sitenin son durumu bu. Sosyal medyayı kullanan, düzenli paylaşım yapan ve gerekli gördüğü düzenlemeyi yapıp bu işten anlayan kişilerin bayağı başarılı olacağını düşünüyorum. Son olarak, aldığım reklam dışında (supplement firmasının reklamı) siteden hiç link çıkışı yapmadım.