Merhaba arkadaşlar. Çok emek verdiğimiz, gözümüz gibi baktığımız websitemizi satmaya karar verdik. Satma nedenimiz okul dolayısıyla ilgilenememiz. Siteyle ilgili genel bilgileri bu konuda vermeye çalışacağız. Özel bilgileri ise pm isteyen (ciddi alıcılara) kişilere göndereceğiz.
Site adresi: Sadece ciddi alıcılara pm yoluyla iletilecektir.
Site için istenen fiyat: x.xxx :tl (Teklif usülü satış)
Sitenin aylık getirisi: yaklaşık 50:tl banner ve popup, 100-150 :tl backlink ve tanıtım yazısı
Sitenin açılış tarihi: Resmi olarak Aralık 2015
Kategori, sitenin içeriği nedir: Oyun haberleri, incelemeleri
Günlük hit sayısı: Haftaiçleri: 500-600 Haftasonları: 600-1000
Ziyaretçi kaynağı: %90 Google
Site tüm içeriği birlikte mi satılık, sınırlama var ise neler: Evet
Hosting dahil midir: Evet
Banlı olduğu sponsor var mı: Yok
Banlı olduğu arama motoru var mı: Yok
Kullanılan yazılımın lisansı satışa dahil mi: Wordpress
Yazılım lisans sonlanma zamanı: Yok
Sitenin satışında herhangi hukuki bir problem var mı, telif hakkı vb..: Yok
_____Ek bilgiler_____
*Sitenin sadece alan adı bile x.xxx:tl ediyor. Siteyi kurmadan önce ve kurduktan sonra bile bayağı teklif aldım domain için. Oyun sektöründe ki ender alan adlarından biridir.
*Sitemiz öyle konularda ilk sayfadadır ki oyunla alakalı herkes saygı duyacaktır. Çeşitli birkaç konuda çok özel ve özgün metinlerle ilk sayfada hatta ilk sıralardadır. (pm ile hangi konular olduğunu belirteceğiz.)
*Sitemiz aylık yaklaşık 50-100 :tl arası (ilgilenmeden) gelir sağlamaktadır. İlgilenildiği taktirde (ilgilenmekten kastım günde 1-2 haber ve inceleme girmek, iyi bir yatırımı yapıldığında nasıl bir gelir sağlar tahmin bile edemiyorum) çok rahat 200-300 :tl kazandırır. (ki biz kazandık) Küçük bir hesapla aylık ortalama 100 :tl kazansanız yılda 1.200:tl gelir demek ilgilenmeden. Fakat benim aylardır yapmak istediğim ancak maddi sıkıntılar yüzünden yapamadığım yatırımları yaparsanız çok iyi kazanç elde edersiniz.
Örnek olarak neredeyse hiç reklam yapmadık. Sadece 1 hafta facebook sayfamız için reklam verdik facebookta. Siz güzel bir reklam yatırımıyla kesinlikle Türkiye'nin en iyi oyun sitelerinden biri olabilirsiniz. Alan adı zaten biçilmiş kaftandır.
Ayrıca biz hiç editör tutmadık. Düzenli giriş yapamadık. İyi bir editör kadrosuyla yine site uçacaktır. Şunu da belirtelim. Biz ağustos ayından beridir giriş yapmadık siteye ona rağmen 500 hit gelmeye devam etmektedir. Bu da çok önemli bir ayrıntıdır.
Dediğim gibi satmamızın en önemli nedeni okuldur. Yoksa ayda cebimize girecek 100 :tl gayet iyi bir miktar. Ancak hem böylesine önemli bir alan adının hak ettiği değere ulaşamaması (ki bunda tek ve en önemli etken, yatırım yapamamamız. ) hemde okul dolayısıyla ilgilenememiz.
Şunu da belirtelim editör olarak bize her ay site üzerinden başvuran gönüllü arkadaşlar var ancak yine ilgilenemediğimiz için iletişim kurup ekibe dahil edemiyoruz. Kısacası siteyi satmamızın en büyük nedeni ilgilenemiyoruz ve harcanmasını istemiyoruz.
Hit durumu: