lostyazilim
tr.link

Toplam 2.7 Milyon Tık Almış Satılık Torrent Oyun İndirme Sitesi ( İngilizce, Global)

4 Mesajlar 643 Okunma
acebozum
tr.link

duruenesqr duruenesqr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 21
  • Beğeniler 3 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Özel Notlar Kısmını Mutlaka Okuyun!

Site Adresi: Https://www.crackedskidrowgames.com
İstenilen Fiyat: Açık artırma, başlangıç 300TL , Artış minimum 50TL
Sitenin Aylık Getirisi: Sitenin aylık 61$ hosting gideri vardır. Geliri ise; Adclerks.com adlı banner satış sitesinden halihazırda satılmış aylık olarak geliri olan 5 banner vardır. Toplam aylık 42.5 Dolar geliyor. (2 Farklı banner noktasında birden fazla reklam göstererek) Ayrıca sitenin PopAds üyeliği vardır. Şu ana kadar PopAds'ten site en iyi halindeyken günde 3$ kazanmıştır. Şu anda pek kazanmıyor. Bir de indirme başına para ödeyen sitelerle çalıştığım için, Uploadocean.com ve up-4.net adlı sitelerden de para kazanma potansiyeli vardır. Uploadocean'dan bugüne kadar toplam 428$ Kazandım. Site en iyi halnideyken günde 5.36$ geldi.Up-4.net ise yeni geçiş yaptığım bir site bir geliri henüz olmadı. bu konular için özel notlar kısmında açıklamamı lütfen okuyun.

Sitenin Kategorisi: Torrent Oyun İndirme
Günlük Tekil Hit Sayısı: 450-550 arasındadır. Ciddi alıcılara doğrudan analytics üzerinden izin vererek inceleme imkanı sağlarım.

Aşağıda açıldığı günden (12 Aralık 2017) bugüne kadar olan grafiğini ve verilerini görebilirsiniz:

Site Analiz Bilgileri: https://wmaraci.com/site-analizi/crackedskidrowgames.com

Satışa Hosting Dahilmi?: Hosting Dahildir. Her ayın 18'inde ödemesi yapılır. Ödemesi aylık 61$
Banlı Olduğu Sponsor: AdSense kullanamaz
Banlı Olduğu Arama Motoru: Yok. ( wmaracı veya *** üzerinden yapılan sorguda banlı veya indexlenmemiş yazıyor. Ancak bu doğruyu yansıtmıyor. ***'u sorguladığınızda o da banlı görünüyor. Sebebini tam olarak bilmiyorum.
Kullanılan Lisans Satışa Dahilmi: Cpanel lisansı hosting ücretine dahildir.

Özel Notlar:

Burayı lütfen dikkatli okuyun. Bütün doğrularını anlatıyorum sitenin.

Siteyi Aralık 2017'de bir arkadaşım ile websitesi açma konusunda hiçbir bilgim olmadan, başlayınca yolda öğrenirim mantığı ile açtım. Öyle de oldu zaman geçtikçe bir şeyler kaptım. Ama maalesef çok da bilgili, profesyonel bir yönetici olamadım. Sitede tecrübeli bir webmaster'ın çözebileceği bazı "teknik" problemler var. Ben tek başıma uğraşarak çözemedim.

Problemler:
1 ( En Önemlisi) - Site ilk açıldığında 2-3 ay boyunca botlardan başka kimse girmedi. Haliyle bu biraz üzdü. Zaten tecrübesizdik ne olacağını bilmiyorduk. Ardından mart ayında birden yükselip her gün günde 5$ kazandırmaya başladı. Bunu araştırınca nedeninin google'ın siteleri bazen deneme amaçlı üste taşıdığını, geçici olduğunu öğrendim. Öyle de oldu. Yine birkaç ay pek kazandırmadan devam etti.

Sonra zamanla hızlı bir ivmeyle yükseldi site. Zaten her gün çok düzenli içerik giriyorduk. Günlük tekil ziyaretçisi 5- 5.5 k seviyelerine geldi. Haliyle iyi para kazanmaya başladı site. Her ay bir önceki ayı katlamaya başladı. Bu zirve ayında 1700tl para çektik hostingi ödedikten sonra. Yani yaklaşık 2 bin tl kazandırdı site o ay.

Ardından beni siteyi satmaya sevk edecek olayı yaşadık. Torrent haber sitelerinin haberlerine konu olan olay şu, dünyada ilk sıralardaki bir torrent oyun sitesi rakiplerine saldırdı ( Google'a sahte telifler yollayarak). Ardından bütün bu rakipler kimin yaptığını bilmeden diğer rakiplerine saldırdı. Bu böyle bir ağ gibi yayılarak haliyle bizim sitemizi de vurdu.

2 Hafta boyunca sitedeki her bir link için (4 binden fazla link) itiraz hazırlayıp google'a yolladık ve bunun yaklaşık 3-3.5 bininin üzerinden telif kalktı.

Ama maalesef o saldırıyla trafiğimize yediğimiz darbe kalıcı oldu. Günlük tekil hiti 5.5-6k olan sitemizin tekil hiti şu anda 450-800 arasında ama çoğunlukla 500 bandında.

Yani şu anda site kâr etmiyor. Hosting ücretini ucu ucuna ödüyor.

Hiçbir SEO tekniği bilmediğim için siteyi nasıl daha iyi hale getireceğimi bilemedim. Bekleyeyim belki sadece içerik girersem her gün düzelir dedim ama bir ara (o arayı grafikte görebilirsiniz) düzeldi ve eski haline geri geldi. Şu anda hep bu bantta.

Bunu tecrübeli kişilerin halledebileceğini düşünüyorum. Site alexa global 100 bine gelmişti ki bu düşüşle 250bin civarına yerleşti.

2 - Sitenin görünümünü değiştirmek için css editörü kullandım. Site wordpress üzerine kurulu. Yani temanın kendi dosyalarının kodlarını değil de, class isimleri üzerinde oynamalar yaparak yeni görünümüne kavuşturdum. Haliyle bu da hiç profesyonel değil. Ama bunu php bilen biri rahatlıkla halledip istediği ayarı ve görünümü verir diye düşünüyorum.

3 - Tema'yı internetten indirdim ve içinde virüs vardı. Tıklayınca popup çıkıyordu ve bunu 1 hafta arayıp, bulup sildim. Hiçbir zararlı dosya barındırmıyor. Alacak kişi de temayı değiştirebilir veya bu dosyaları yedek olarak cpanelden indirip virustotal'de taratabilir. Kesinlikle malware içerik yoktur.

Ancak temanın versiyonu php 5.5.38 ve ben bunu nasıl yükselteceğimi bilmiyorum. Alacak kişi bunu yükseltmeyi biliyorsa iyi olur. Malum yüksek versiyonlar daha hızlı.

4 - Sitenin giriş sayfasının adını değiştirdim. Yani "login" değil de başka bir kelime. Ancak farketmeden yaptığım bir hatadan ötürü, o kısımdan id-şifre yazınca sonsuz redirect yapıyor. ben de çözümü bulamayınca şu şekilde girmeye başladım:

Örnek : giriş kısmı şu olsun: crackedskidrowgames.com/login

Ben şuradan giriyorum: crackedskidrowgames.com/login?logged-out=true

yani çok acemi bir sorun ama çözümü maalesef bulacak bilgim yok. Sanırım tecrübeli biri rahat halleder.

Satın alacak kişiye her türlü bilgi, kayıtlı sitelerin şifresi, mail değişimi, yapılması gerekenler hakkında çok detaylı bilgi verilecektir. Ek sorusu olanlar özel mesaj atabilir.

wmaraci
reklam

etedavi etedavi Ra Dijital Kullanıcı
  • Üyelik 18.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek pazarlama
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** U**
  • Mesajlar 678
  • Beğeniler 142 / 146
  • Ticaret 17, (%100)
Hocam alici degilim. ilgi alanima girmeyen bir sektör ama ilani o kadar detaylı içten yazmışsın ki tebrik ediyorum. Sonuna kadar okudum. Eminim sizin kadar hevesli biri tarafindan alinir ve eski haline getirilir.

Ra Dijital

• Üyelik 28.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 21
  • Beğeniler 3 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
çok teşekkür ederim hocam. Olabildiğince dürüst davranmaya çalıştım

• Üyelik 28.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 21
  • Beğeniler 3 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
güncel

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al