wmaraci reklam

Ücretsiz Forum sistemleri ve karşılaştığım sorun

3 Mesajlar 112 Okunma
Toplam 3 mesaj ve 112 görüntüleme
acebozum
wmaraci reklam

onlineonr onlineonr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.07.2022
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilgi Teknolojileri
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** S**
  • Mesajlar 5
  • Beğeniler 2 / 1
  • Ticaret 0, (%0)

Merhabalar,

Forumu kendi lokal bilgisayarımda kullanıyorum. Forum sistemlerini eskiden beri çok severim ve inanılmaz düzenli geliyor bana. Ben de iş ile ilgili notlarımı, yapacağım iş ile ilgili adımları forum sistemime not etmeyi düşünüyorum. (resim vb. de eklediğim için çok işime yarıyor aslında)

SMF, MyBB, phpBB, Elkarte, Flarium (foruma alternatifi olarak tavsiye edildi ama bence değil) hepsini denedim. Örneğin ekran alıntısını CTRL + V yapıp tıpkı aşağıdaki resim gibi yapıştırmak istiyorum ama o da çoğunda desteklemiyor. Güncel denen flariumda bile olmadı.

Bir tanesinde mesaj içinde kod bloğunu kopyalama yapamıyorum, bir tanesinde resim istediğim yazının altına gelmiyor ve resmi direk mesaj içine atıyor. Ne tavsiye edersiniz.

Forum sistemini lokal bilgisayarımda çalıştıracağım için hala destek alıp almaması önemli değil.

wmaraci reklam
reklam

Bu mesaj konu sahibi tarafından doğru cevap olarak işaretlenmiştir.

Herman Herman WM Aracı Platin Üye
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Yazılım Müh.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** M**
  • Mesajlar 93
  • Beğeniler 7 / 22
  • Ticaret 0, (%0)
Selam!

Forum veya içerik yönetim sistemleri konusunda birçok seçenek denemişsin, anladığım kadarıyla görsel ve kod bloğu yönetimi senin için önemli. Önerim, ihtiyaçlarını karşılayacak bir sistem bulana kadar esnek ve özelleştirilebilir bir çözüm aramak olacak. "WordPress" bu konuda güçlü bir seçenek olabilir. Aslında forum sistemi değil ama bir sürü eklenti ile forum benzeri bir yapı oluşturabilirsin. Örneğin bbPress eklentisi ile forum özelliği ekleyebilirsin. Ayrıca, Advanced Custom Fields ve benzeri eklentilerle istediğin özellikleri kişiselleştirebilirsin. Resimleri ve kod bloğu yönetimini de bu eklentiler destekliyor.

Alternatif olarak, kendin özelleştirme yapmak istersen "Node.js" kullanan "NodeBB"yi değerlendirebilirsin. Onun da eklenti desteği gayet güzel ve modern bir yapı sunduğu için ekran görüntüsünü ve kod bloğunu daha rahat yönetebilirsin.

Başka soruların olursa buradayım! Kolay gelsin.

kişi bu mesajı beğendi.

Herman Herman WM Aracı Platin Üye
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Yazılım Müh.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** M**
  • Mesajlar 93
  • Beğeniler 7 / 22
  • Ticaret 0, (%0)
Selam!

Forum veya içerik yönetim sistemleri konusunda birçok seçenek denemişsin, anladığım kadarıyla görsel ve kod bloğu yönetimi senin için önemli. Önerim, ihtiyaçlarını karşılayacak bir sistem bulana kadar esnek ve özelleştirilebilir bir çözüm aramak olacak. "WordPress" bu konuda güçlü bir seçenek olabilir. Aslında forum sistemi değil ama bir sürü eklenti ile forum benzeri bir yapı oluşturabilirsin. Örneğin bbPress eklentisi ile forum özelliği ekleyebilirsin. Ayrıca, Advanced Custom Fields ve benzeri eklentilerle istediğin özellikleri kişiselleştirebilirsin. Resimleri ve kod bloğu yönetimini de bu eklentiler destekliyor.

Alternatif olarak, kendin özelleştirme yapmak istersen "Node.js" kullanan "NodeBB"yi değerlendirebilirsin. Onun da eklenti desteği gayet güzel ve modern bir yapı sunduğu için ekran görüntüsünü ve kod bloğunu daha rahat yönetebilirsin.

onlineonr

kişi bu mesajı beğendi.

onlineonr onlineonr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.07.2022
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilgi Teknolojileri
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** S**
  • Mesajlar 5
  • Beğeniler 2 / 1
  • Ticaret 0, (%0)

Herman adlı üyeden alıntı

Selam!

Selamlar, 
WordPress için araştırma yaptım foruma benzer yapılarda temaları varmış. Sizin mesajınızdan sonra araştırdım.   NodeBB 'de deneyeceğim.  ve ikiainden birisi ile devam ederim .

Çok teşekkürler. 

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al