turudu adlı üyeden alıntı

Bu siteyi inceledim. Site içerisinde 100'e yakın yüksek çözünürlüklü fotoğraf kullanılmış. Sadece bu fotoğraflar https://tr.fotolia.com sitesinden baz aldığımız da 500-600$ civarı tutar. Namet gibi komagene gibi bir çok şirketinde fotoğrafı izinsiz olarak kullanılmış. Web sitesini geçtim sadece stok fotoğraflar 500-600$ tutarken nasıl bunu 150 TL gibi komik bir rakama satabiliyorlar. Bu siteyi satın alan insanları da şirketleri de zan altına sokuyorlar. Lisanslı içeriği satın almak ayrı başka şirketlerin fotoğraflarını çalmak ayrıdır.

http://www.cigercikamilusta.com
http://www.hisarkasapizgara.com
http://www.havzanetliekmek.com.tr
http://www.simasterrace.com
http://www.ozsalbaskasabi.com
http://www.dengebiyo.com
http://www.suddeisaadet.com

Yukarıdaki siteleri bile düzgün yapamamışlar. Templates düzenlemeyi bile becerememişler. Bu işin bile bir raconu vardır. Birde sitelerinde altına "Sitemizin herhangi bir şekilde kopyalanması, çoğaltılması ve dağıtılması halinde yasal haklarımız işletilecektir." yazılmış.

Şu güzelim iş neydi ne oldu. Çoluk çocuğun eline düştü.


Cevap yazmayayım dedim ama birkaç kişi bu yazıyı iletince gerek gördüm.

Bilip bilmeden atıp tutmamak lazım!

Öncelikle, sitede kullanılan fotoğraflar ve görseller çalıntı değil, internet üzerinde ücretsiz servis edilen telif hakkı olmayan görsellerdir. Telif hakkı olduğuna dair kanıtınız varsa gösterin, kanıtlayın, "tabiri caizse" göbekten sallamayın. Ayrıca, demomuzda bulunan görseller, demo maksatlı bulunur ve müşterilerimiz bunları kendilerine göre değiştirir. Burada dürüstlük nameleri okumayın.

Müşterilerimiz, scriptleri kendilerine göre düzenler/revize eder, sonradan hatalı/yanlış uyumsuz revizasyonlar bizim yaptığımız anlamına gelmez. Orjinal dizaynımız http://demotikla.com/demo/restaurant görüldüğü gibidir.

Ayrıca, template düzenlemeyi bile becerememişler deyiminizi görünce ufak bir tebessüm ettim. Özelden talep iletirseniz layer layer özel işlenmiş PSD görünümü tarafınıza ileteyim. Bizi başkalarıyla karıştırmayın. 50-60 tane hazır theme üzerinde script hazırlayıp satış yapan kimseler değiliz.

Daha iyisini daha ucuza üretin de insanlarımız faydalansın. Türkiye koşulları belli herkes sizin gibi 500-600$ verecek imkanı yok. Boş muhabbet yapmayın.

Çoluk cocuk dediğin kimseler 28 yaşında evli, çoluk/çocuk sahibi insanlar.

Bilip bilmeden atıp tutmamak lazım!