Hocam seçimde aynı hükümet tekrar kazanırsa istikrardan dolayı kredi notu yükselmek zorunda, dolayısıyla dolar da düşmek zorunda. Doları tavsiye etmiyorum. dafidak
Ekonominin matematiğin muhalifi olmaz hocam. Merkez bankasında çalışmış en kral yerlerden mezun olmuş şu ana kadar tahminlerinden biri bile sekteye uğramayan kişiler söylüyor bunu. En basitinden BARTU SORAL :)
Üzerinize alınmayın sizi istinaden bir şey söylemek istiyorum. Bizim insanımızda bir huy var her şeyi ben bilirim huyu yani meseleğe özel insan yetiştiriliyor bu insanlar hayatlarını buna adıyorlar bir zahmet bizden daha fazla daha dogru bilgilere sahip olsunlar :) 10larca isim sayabilirim size. Muhalif dediğiniz şey başka ekonomi başkadır. Bunu kıstas alırsak iktidar yandaşlarına göre dünya lideriyiz :) ekonomi bakanı 2 tweet attı Türkcesinde enflasyon düşecek dedi ingilizcesinde yükselmeye devam edecek dedi. Ingilizce bilen bir insan olarak ne yalan söyliyeyim yerin dibine girdim. Halka doğruları söyleseler herkeste bir paniklik durumu oluşur lakin gerçekler söylenmiyor diye değişmezler. Ne demiş üstad: Gerçek siz inanmayı bıraktığınız vakit bile değişmeyen şeydir.
Verilerle bunu size açıklarım isterseniz ithalat ihracat oranı, gelir gider dengesi, enflasyon artış kıstasları vs.. lütfen biraz araştırın. Yanlış bilgilendirme yapılmasın. Teşekkürler